Nelu Tătaru, despre izolarea Bucureștiului: „Noi analizăm fiecare localitate”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți că România se confruntă cu a doua pantă ascendentă de coronavirus, dar a dat asigurări că nu există riscul carantinării în București și Ilfov.

I.C., marți 07 iulie 2020 , 20:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Declarația lui Nelu Tătaru vine în contextul în care BUcureștiul a înregistrat o creștere considerabilă a numărului de noi cazuri de coronavirus, 53 în ultimele 24 de ore.

„Noi analizăm fiecare localitate, nu doar Bucureștiul, fiecare caz în parte, și în mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensivă, precum și cele care aglomerază în acest moment unitățile de primiri urgențe. Dacă ne uităm, 31 de decese în ultimele 24 de ore, 35 cel mai mare număre se înregistra pe 8 mai. Urmărim, evaluăm, nu avem o suprasolicitare în terapie intensivă chiar dacă avem 237 de cazuri în terapiile intensive.

Creșterea acestui număr ne arată și gravitatea cazurilor noi. Avem 397 de cazuri în ultimele 24 de ore, din 11.800 de teste efectuate, rămânem pe aceeași creștere accentuată într-un context de transmitere comunitară accentuată, ceea ce ne face, până la aprobarea acelui text de lege, să reiterăm acele recomandări de distanțare fizică, de izolare la domciliu a celor confirmați pozitivi care au cerut externarea sau a celor asimptomatici, dar rămași cu un test pozitiv", a declarat Nelu Tătaru, la Antena3.

Citeste si: Avertismentul OMS pentru toți cei care călătoresc. „Oamenii trebuie să ia asta foarte în serios”

Citeste si: București - Ilfov a devenit cel mai mare focar de coronavirus din țară

Ministrul Sănătății a adăugat că în acest moment nu există niciun plan de izolare a unor localități.

„Suntem în momentul în care anchetele epidemiologice își fac treaba, evaluăm fiecare focar constituit, în acest moment nu avem focare care să necesite izolare sau un alt grad al stării de alertă”, a explicat ministrul Sănătăţii.

„Suntem pe a doua pantă ascendentă”

„Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoașă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona. Așteptăm trecerea și aprobarea în Parlament a acestei legi, cu amendamente sau nu, să putem reveni la momentul internării, în gestionarea cazului de către un medic curant, precum și conduita izolării la domiciliu după externare.”, a mai spus Nelu Tătaru, conform sursei citate.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si