Nelu Tătaru este acuzat că minte. „Sunt stupefiat şi indignat”

Luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a acuzat managementul defectuos al conducerii spitalului din Galați, pentru că unitatea mobilă ATI nu funcționează după trei săptămâni.

Alex Dumitrescu, luni 03 august 2020 , 18:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În replică, președintele CJ Galați, Costel Fotea, l-a făcut pe Nelu Tătaru „mincinos” și spune că a inaugurat un dispensar deschis de patru ani.

„Detaşarea se face pe treizeci de zile. La Spitalul Judeţean din Galaţi sunt 18 medici ATI. Credeţi că ar putea să coboare în acel loc, cineva? Eu zic că da (…) Pe lângă cei care sunt detaşaţi. Dacă vreţi o părere personală şi nu numai personală, la Spitalul Judeţean este un prost management, în care ai doar 300 de pacienţi dintr-un total de 1.800 cât trebuie să fie, ai 2.200 de cadre din care 193 sunt infectate şi tu nu poţi justifica un personal care să meargă jos? (…) Haideţi să ajungem la un context în care un management trebuie să asigure o unitate de terapie mobilă care ne-a fost solicitată şi le-am dat-o a doua zi după ce am fost aici”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, făcut „mincinos” de conducerea Consiliului Județean

Conducerea Consiliului Județean Galați l-a acuzat pe Nelu Tătaru că își face campanie în plină pandemie și l-a făcut „mincinos”, pentru că, susține conducerea, situația de la ATI trebuie rezolvată de reprezentantul Guvernului.

„Sunt stupefiat şi indignat de modul în care domnul ministru acţionează în timpul unei crize sanitare. El are timp de campanie electorală, iar în ţară creşte numărul de cazuri de COVID-19. Astăzi (luni – n.r.) în judeţul Galaţi a inaugurat un dispensar care a mai fost inaugurat în urmă cu 4 ani.

Înainte de alegeri, din patru în patru ani, un penelist sau un pedelist inaugurează acelaşi sediu. În plus, în ceea ce priveşte unitatea mobilă de Terapie Intensivă, Spitalul şi Consiliul Judeţean au luat toate măsurile. Am luat măsurile care ţin de noi, detaşările sunt treaba ministerului, aşa cum a zis chiar ministrul. Ministrul este un mincinos, el minte şi face campanie electorală, de aceea îi cer public demisia”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Citeste si: Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! Care este, de fapt, cel mai mare pericol

Conducerea Spitalului din Galați așteaptă soluții de la Ministerul Sănătății.

„Între 5 şi 19 august vor veni doi medici rezidenţi, studenţi în anul 4, la Iaşi. De la ministru am aflat că vin şi doi medici rezidenţi de la Bucureşti. Nu ştim când. După două săptămâni cei de la Iaşi vor pleca, aşa ni s-a spus. Din fericire în momentul în care vorbim nu avem nevoie de unitatea mobilă”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Galaţi, Alina Dobrea.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si