Nelu Tătaru, noul Ministru al Sănătății, are o vilă și o mașină... "la secret"? Ce-a scris presa despre omul-cheie în lupta cu COVID-19

Despre Nelu Tătaru, noul Ministru al Sănătății, jurnalistii au descoperit că nu și-a trecut în declarația de avere o vilă și o mașin de lux.

Radu Constantin, vineri 27 martie 2020 , 08:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Despre Nelu Tătaru, noul Ministru al Sănătății, omul desemnat să fie în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, jurnalistii au sustinut că-și ține la secret o bună parte din avere. Fostul senator ar fi locuit, susține presa locală, într-o vilă impozantă la intrarea în Huși, care însă nu apare în declarația lui de avere. Imobilul ar avea inclusiv piscină interioară, scriau jurnalitii de la Adevărul, iar aceasta era evaluată în 2016 la o jumătate de milion de euro. La fel se întâmplă și cu mașina cu mulți cai putere, un Toyota Land Cruiser, fotografiat de jurnaliști în curtea spitalului municipal. Nici aceasta nu s-a regăsit vreun moment în declarația lui de avere.

Nelu Tătaru este chirurg la bază iar soția lui este acționar la o societate care deține un lanț de farmacii. Atât vila cât și mașina ar fi fost achiziționate pe firmă, acesta fiind și motivul pentru care nu s-au regăsit în declarația de avere. În schimb, Tătaru și-a trecut în acest document două apartamente, dintre care unul este achiziționat de la ANL.

Nelu Tătaru are bani ”în numerar”

Președinte al PNL Vaslui, Nelu Tătaru nu deține în nume propriu mașini sau bijuterii și are câteva conturi care însumează 290.000 lei și 5.400 euro. Tătaru a mai trecut în declarație că are și câteva ”economii” (atenție!) în numerar: 450.000 lei și 10.000 euro.

Citeste si: Cine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății! Cum a ajuns medicul chirurg din Huși să lupte cu epidemia de coronavirus

În noiembrie 2019, Nelu Tătaru a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, în Guvernul Orban. Joi, 26 martie 2020, Tătaru este propus pentru a prelua interimatul la Ministerul Sănătății, după demisia lui Victor Costache.

Fotografii: Adevărul, BZV.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si