Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara a crescut capacitatea de internare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus

Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a crescut capacitatea de internare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, prin reorganizarea Secţiilor de Pneumologie 1 şi 2. Astfel, au fost trecute în zona roşie COVID-19 mai multe saloane, care numără în total 45 de paturi, numărul total de paturi alocate pentru aceşti bolnavi fiind de 181.

Author: Catalina Popa miercuri 28 octombrie 2020 , 12:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2, am fost nevoiţi să refacem circuitele în întreg spitalul. Am reorganizat zona roşie şi am crescut capacitatea de internare.

Mai bine de jumătate dintre paturile destinate pacienţilor COVID-19 sunt dotate cu instalaţii de oxigen. Aici îi vom interna pe pacienţii cu forme medii sau severe de infecţie cu noul coronavirus. Din păcate, însă, dacă nu se vor respecta regulile de distanţare fizică, iar oamenii nu vor purta mască de protecţie, în câteva zile, paturile vor fi ocupate. Avem, în continuare, mai multe saloane din Secţia de Pneumologie pentru pacienţii non-COVID. De asemenea, vreau să fac un apel către pacienţii cu BPOC- Bronhopneumopatie Obstructivă Cronică- şi către cei care suferă de neoplasm pulmonar să se adreseze spitalului nostru. Este nevoie ca aceştia să fie în continuare diagnosticaţi şi să le fie urmărită evoluţia bolii”, a declarat asist.
univ. dr. Diana Manolescu, director medical în cadrul Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Citeste si: Are coronavirus! Primarul care oficia cununii fără să poarte mască de protecţie a declanșat un scandal uriaș

Citeste si: Tichete sociale de Paște! Se dau câte 200 de lei de la primărie. Cine sunt românii care beneficiază de acest venit- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

Citeste si: Mai mulţi profesori de la un liceu din Eforie Sud refuză să predea online. Ce i-a făcut să recurgă la acest gest

Clinica de Recuperare Cardiovasculară a devenit secţie externă a Spitalului de Boli Infecţioase

În urmă cu o săptămână, Clinica de Recuperare Cardiovasculară a devenit secţie externă a Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara. 

În această unitate sanitară sunt 48 de paturi, dintre care 12 sunt prevăzute cu oxigen. În clinică sunt internaţi acum 35 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19. Coordonatorul secţiei externe este doctorul Ovidiu Roşca.

Miercuri, în Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara sunt internaţi 142 de pacienţi, dintre care 13 în Terapie Intensivă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si