Nelu Tătaru: "Suntem într-un platou dinţat, a doua cocoaşă din primul val. Ar putea urma o pantă ascendentă"

Este o lună grea luna septembrie, atrage atenția ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care avertizează că după începerea școlii vor urma și alegerile locale.

Razvan Ilie, joi 10 septembrie 2020 , 07:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri seara, că, în ceea ce priveşte situaţia COVID-19, suntem "într-un platou dinţat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoaşă din primul val".

"Noi suntem într-un platou, într-un platou din ăla dinţat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoaşă din primul val. Este o lună grea luna septembrie, prin precauţiile pe care trebuie să le asumăm şi să le respectăm toţi", a precizat Nelu Tătaru.

Citeste si: Tatăl Mădălinei Manole s-a stins din viață

Potrivit ministrului Sănătății, după data de 14 septembrie, cu deschiderea şcolilor, va veni o supraaglomerare a transportului în comun. 

"Am avut un 1 septembrie cu reluarea activităţii în restaurante, cu reluarea activităţilor în teatre şi cinematografe, cu reîntoarcerea populaţiei din concedii şi aglomerarea transportului în comun. Va urma 14 septembrie cu deschiderea şcolilor, iar, la fel, o supraaglomerare a transportului în comun, o lună de campanie electorală, alegeri pe 27. Sunt nişte reluări de activităţi pe care le-am preconizat în contextul respectării unor norme", a mai spus Tătaru.

Citeste si: VIDEO - "Guru" acuzat de violuri, cercetat în libertate

Tătaru: "Putem transforma acest platou într-o pantă ascendentă"

Ministrul Sănătăţii a adăugat că situaţia va putea fi gestionată în măsura în care se vor respecta regulile.

"În măsura în care se vor respecta, vom putea să gestionăm o creştere relativ mică a numărului de cazuri, rămânând în acelaşi platou. În condiţiile în care nu le respectăm, putem transforma acest platou într-o pantă ascendentă", a spus Tătaru. 

Citeste si: Preț RMN: cât costă o rezonanță magnetică la spitalele private

Nelu Tătaru: Asimptomaticii cu coronavirus nu mai vor să meargă acasă ca la început

Ministrul Sănătăţii a precizat că persoanele asimptomatice, despre care a existat o discuţie publică referitoare la internarea în spital, în acest moment nu mai vor să plece acasă, pentru a-şi proteja familia şi fiind conştiente de posibila evoluţie bruscă a bolii, conform Agerpres.

"Dacă vă amintiţi, în prima fază sau în prima parte a acestui val pandemic se discuta foarte mult de un curent al asimptomaticului. Toată lumea era pe asimptomatic, îl foloseau şi în scop electoral la un moment dat. Acel asimptomatic pe care toată lumea îl cerea acasă, în acest moment puteţi vedea că în unităţile spitaliceşti nu pleacă acasă, nu mai vrea să meargă acasă, protejându-şi familia şi observând că un incipient de asimptomatic poate deveni un simptomatic şi revenirea lui în spital poate fi tardivă, au fost şi decese", a precizat Nelu Tătaru la Digi 24.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si