Niciun aparat de testare pentru SARS-Cov-2 în judeţul Argeş

Autorităţile din judeţul Argeş au desemnat spitalul din oraşul Mioveni drept unitate sanitară în care vor fi trataţi pacienţii infectaţi cu virusul SARS-Cov-2, copiii infectaţi urmând a fi trataţi în Spitalul de Pediatrie din judeţ. Prefectul Emanuel Soare spune că în prezent în judeţ sunt "câţiva" pacienţi infectaţi şi că în Argeş nu există, deocamdată, niciun aparat de testare pentru cei suspecţi de a fi fost infectaţi.

Author: K.B. vineri 27 martie 2020 , 19:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prefectul judeţului Argeş. Emanuel Soare, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă înregistrate şi transmise mass-media, că în prezent în judeţul Argeş nu există niciun aparat de testare pentru Covid-19.

"Până în acest moment nu se fac teste de Covid-19 în judeţul Argeş pentru că nu avem în acest moment aparat de testare”, a spus el.

Citeste si: Turcia plasează un orăşel şi cinci sate limitrofe din nord-est în carantină în vederea opririi răspândirii covid-19

Acesta a susţinut că se fac "eforturi conjugate” şi că există informaţii că "în timpul cel mai scurt” judeţul va primi un aparat de testare şi "un set suficient de teste”.

"Avem speranţa că la nivelul judeţului Argeş vom avea cel puţin două aparate de testare”, a afirmat Soare.

Acesta a precizat că în prezent în judeţul Argeş sunt "câţiva” pacienţi infectaţi şi că nu există personal medical sau din rândul militarilor care să fie suspect de a fi fost infectat.Conform prefectului, Spitalul judeţean de urgenţă din Piteşti rămâne spital "non-Covid”, în schimb pacienţii infectaţi vor fi trataţi la Spitalul din Mioveni, iar Spitalul de Pediatrie va trata copiii infectaţi.

Astfel, Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean din Piteşti va fi mutată într-un corp de clădire vechi al Spitalului din Mioveni.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Nicolae Robu crede că cei izolaţi sau cei în carantină ar trebui să poarte brăţări electronice

Citeste si: Situație fără precedent, cauzată de covid-19: Peste 25.000 de morţi în lume

Citeste si: „S-a chinuit!” Văduva artistului a rupt tăcerea despre moartea lui Nosfe și a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt, în ultimele sale clipe!- kfetele.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

"La un moment dat, în funcţie de evoluţia bolii, toate spitalele vor intra, într-un fel sau altul, în tratarea pacienţilor Covid. Este un avantaj pentru spitalele care încep de acum să se pregătească, decât pentru spitalele care vor intra în linia a doua sau în linia a treia ulterior”, a mai spus Emilian Soare.

Vineri este a doua zi consecutivă în care în judeţul Argeş nu s-a înregistrat nicio persoană suspectă că ar fi fost infectată.

Prefectul de Argeş a precizat că "în cel mai scurt timp” spitalul din Mioveni va primi echipamente şi materiale de protecţie, dar că aşteaptă ca managerul unităţii sanitare să transmită către Direcţia de Sănătate Publică solicitarea de acordare a avizului pentru funcţionarea Secţiei de boli infecţioase.

Întrebat cine îşi asumă responsabilitatea pentru faptul că persoanele care se află în carantină nu vor mai fi testate la finalul perioadei dacă sunt asimptomatice, acesta a spus că având în vedere faptul că nu au simptome nu ar exista "un risc suplimentar”, iar decizia de a nu fi testate este luată la recomandările medicilor specialişti.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si