Turcia plasează un orăşel şi cinci sate limitrofe din nord-est în carantină în vederea opririi răspândirii covid-19

Autorităţile turce au plasat vineri în carantină un orăşel şi patru sate, în nord-estul Turciei - o măsură fără precedent în această ţară, în vederea opririi răspândirii epidemiei noului coronavirus, relatează AFP.

K.B., vineri 27 martie 2020 , 17:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Oraşul Kendirli - cu aproximativ 3.000 de locuitori - şi satele limitrofe Yeni Selimiye, Bestepe, Esentepe şi Maltepe ”au fost plasate în carantină, într-un efort în vederea prevenirii apariţiei unor noi cazuri de coronavirus”, a anunţat Agenţia regională de Sănătate din Rize, o provincie în nord-estul Turciei.

Citeste si: Vezi cum a fost surprins Philip de la „Puterea Dragostei” în plină pandemie de coronavirus. Philip și Berna se protejează cum știu mai bine

”Punctele de acces în aceste localităţi vor fi supravegheate, iar nicio intrare şi ieşire nu vor fi autorizate”, anunţă agenţia într-un comunicat, îndemnând locuitorii să rămână acasă, ”mai puţin în caz de urgenţă”.

Citeste si: Nicolae Robu: Nu numai Covid 19 este un pericol, avem şi persoane care sunt periculoase

Citeste si: „Pentru o Românie sănătoasă, cel mai bine stai în casă!”, evenimentul promovat de câțiva tineri din Iași

Autorităţile urmează să întocmească o listă cu locuitori din cele cinci localităţi care prezintă simptome precum tuse sau febră, în vederea efectuării unor teste de depistare a covid-19, a anunţat agenţia.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si