Nicolae Ciucă CV: Ce studii are premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis?

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi, pe Nicolae Ciucă, pentru funcția de prim-ministru, după ce cabinetul propus de Dacian Cioloș a fost respins în Parlament. Ce studii are Nicolae Ciucă?

Author: Alina Raducu vineri 22 octombrie 2021 , 10:49

Nicolae Ciucă CV: Ce studii are premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis?

Nicolae Ciucă CV: Ce studii are premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis?

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Totodată, preşedintele Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a solicita votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, conform Administraţiei Prezidenţiale.

„În acest sens, am fost foarte mulțumit și bucuros că Partidul Național Liberal a venit cu o nouă abordare.

S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă aici prezent. Analizând întreaga situație, discuțiile și trăgând concluziile care se impun, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de Prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a afirmat, joi, Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă, noul premier desemnat de președintele Klaus Iohannis după respingerea lui Dacian Cioloș, a avut până în 2020, funcția de Șef al Statului Major al Armatei, fiind militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată.

Nicolae Ciucă CV: Ce studii are premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis?

Nicolae Ciucă CV: Ce studii are premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis?

[Sursa foto: Presidency.ro]

Citeste si: Nicolae Ciucă, "chemare la arme" pentru politicieni: "Țara trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria recentă"

De asemenea, Nicolae Ciucă a mai fost prim-ministru interimar în decembrie 2020, după retragerea premierului Ludovic Orban. În prezent, Nicolae Ciucă este general în rezervă.

Citeste si: Guvernul limitează plăţile în numerar la 5.000 de lei pe zi. Care sunt categoriile de persoane vizate- kanald.ro

Citeste si: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Între anii 2001 și 2004, Nicolae Ciucă a fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre și comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut și drept Scorpionii Roșii), cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003) și Antica Babilonia, Irak (2004).

Nicolae Ciucă face parte din categoria ofițerilor care și-au câștigat gradele în teatrele de operații. Totodată, Nicolae Ciucă este singurul general român care a condus personal o misiune de luptă (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat în Irak).

Ce studii are Nicolae Ciucă, premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis?

Nicolae Ciucă, în vârstă de 54 de ani a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis l-a desemnat să formeze Guvernul, aceasta fiind propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru. Nicolae Ciucă a fost între anii 2015 și 2019 șeful Statului Major al Armatei.

De-a lungul anilor, Nicolae Ciucă s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare în afara țării, mai exact în Irak, Afganistan sau Bosnia. Acesta a fost decorat pentru activitatea sa militară de state precum SUA și Franța sau de ONU.

Nicolae Ionel Ciucă s-a născut la data de 7 februarie 1967 în localitatea Plenița, județul Dolj. A urmat studiile la Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985 și apoi a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” de la Sibiu, în 1988. 

Nicolae Ciucă CV: Ce studii are premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis?

Nicolae Ciucă CV: Ce studii are premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis?

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă]

Citeste si: Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze Guvernul. "E inadmisibil să continuăm criza politică" (VIDEO)

Nicolae Ciucă a fost mai întâi comandant de pluton de lansare, apoi comandant de pluton de cercetare și instrucție, iar în anul 1993 a ajuns ofițer de stat major în biroul operații.

Citeste si: Ce au mărturisit mirii din Irak, după ce ziua nunții lor s-a transformat într-un adevărat coșmar- kfetele.ro

Citeste si: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

În anul 2003, Generalul Nicolae Ciucă a obținut titlul de doctor în științe militare, iar pe 25 octombrie 2010 a fost înaintat la gradul de general de brigadă.

Totodată, Nicolae Ciucă a fost distins cu Ordinul National „Pentru Merit”, în Grad de Ofițer, Ordinul Național „Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României și Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre.

În perioada ianuarie 2015- decembrie 2019. Nicolae Ciucă este decorat cu Legiunea de Merit (în grad de ofiţer) pentru recunoaşterea meritelor din timpul desfăşurării activităţii de şef al Statului Major al Apărării.

În decembrie 2020, președintele Ioannis a fost prezent la decorarea lui Nicolae Ciucă la ambasada SUA. Președintele l-a felicitat pe Ciucă şi a arătat că decoraţia primită reprezintă recunoaşterea rolului deosebit de important pe care l-a avut în dezvoltarea relaţiilor militare bilaterale dintre România şi Statele Unite ale Americii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si