Premierul interimar Nicolae Ciucă a discutat cu ambasadorul SUA Adrian Zuckerman despre realizarea unui proiect feroviar

Premierul interimar Nicolae Ciucă a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman, Kimberly Reed, preşedintele Băncii de Import-Export a SUA, şi cu Aleshia Duncan, adjunctul asistentului secretarului pentru politică energetică nucleară şi cooperare internaţională din cadrul Departamentul Energiei din SUA.

Author: Georgiana Balaban miercuri 09 decembrie 2020 , 14:33

nicolae ciucă decizie
Premierul interimar Nicolae Ciucă.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nicolae Ciucă a subliniat importanţa realizării proiectului feroviria Constanţa-Gdansk şi implementarea proiectului rutier Via Carpatia, informează Guvernul.

La discuţii au mai participat vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Economiei Virgil Popescu.

De asemenea, a fost semnat între Virgil Popescu şi ambasadorul SUA în România Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România, parafat cu prilejul vizitei în SUA, de la începutul lunii octombrie, a ministrului român.

Nicolae Ciucă- prima decizie în funcția de premier

„Discuţiile de la Palatul Victoria s-au focalizat asupra cooperării bilaterale subsumate Parteneriatului Strategic România-SUA, în domeniul politic, militar, energetic şi economic, în special cu referire la implicarea americană în proiecte strategice de interes major pentru România, inclusiv cele promovate în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări (I3M)”, mai

arată comunicatul de presă al Executivului.

Prim-ministrul interimar a subliniat numeroasele evoluţii pozitive înregistrate şi în acest an în cooperarea bilaterală româno-americană, arătând că dezvoltarea şi aprofundarea tuturor dimensiunilor acestei colaborări reprezintă obiective asumate la cel mai înalt nivel. Totodată, premierul interimar a reafirmat sprijinul preşedintelui şi Guvernului României faţă de Iniţiativa celor Trei Mări, evidenţiind că implementarea proiectelor prioritare de interconectare ale I3M, cu implicare şi sprijin american, poate furniza un sprijin important pentru redresarea economică post-pandemie şi consolidarea rezilienţei unor domenii importante pentru securitatea ţării. În acelaşi timp, o prezenţă economică solidă a SUA în România poate reprezenta şi un puternic semnal de încurajare şi stimulare şi a altor investitori străini, interesaţi de oportunităţile de afaceri din ţara noastră.

Citeste si: Victor Ponta a dezvăluit aseară, în exclusivitate, la „40 de întrebări cu Denise Rifai” că a adoptat o fetiță „Sunt tată de fete!”

Citeste si: Câte ministere va avea noul Guvern. Ce nume de premier le-a sugerat Iohannis liberalilor

Şeful Guvernului român a subliniat importanţa realizării prioritare a proiectului feroviar Constanţa – Gdansk (Rail2Sea), proiect transnaţional cu impact strategic asupra dezvoltării economice, dar şi cu implicaţii asupra asigurării mobilităţii militare între Nordul şi Sudul Flancului Estic al NATO.

nicolae ciucă decizie
Amabasadorul SUA - Adrian Zuckerman.[Sursa foto: google]

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a făcut referire şi la necesitatea implementării proiectului rutier Via Carpatia.

„Partea americană şi-a reafirmat angajamentul faţă de Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, inclusiv în ceea ce priveşte rolul Băncii de Import-Export a SUA în sprijinirea exporturilor americane către România şi a realizării proiectelor legate de Centrala nucleară de la Cernavodă. Reprezentanta Departamentului Energiei a exprimat, în acest context, apreciere pentru parteneriatul îndelungat cu România în domeniul energetic”, conform comunicatului de presă.

Ambasadorul american Adrian Zuckerman a relevat, la rândul său, caracterul special al relaţiei bilaterale dintre România şi SUA, precum şi rolul regional extrem de important al ţării noastre, mai indică sursa citată.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si