Nicolae Ciucă, explicații despre plafonarea prețului la carburanți: La o tonă de petrol național trebuie să importăm 3 tone și ceva

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă a dat explicații, luni, după ședința conducerii PNL, de ce guvernul nu a plafonat prețul carburanților așa cum solicitau social democrații. „Nu ne dorim să ajungem și în România la situația restricționării cantității de carburant care se poate cumpăra la pompă”, a declarat Ciucă.

Author: Alexandra Costea luni 27 iunie 2022 , 16:09

Nicolae Ciucă, explicații despre plafonarea prețului la carburanți: La o tonă de petrol național trebuie să importăm 3 tone și ceva

Nicolae Ciucă, explicații despre plafonarea prețului la carburanți: La o tonă de petrol național trebuie să importăm 3 tone și ceva

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nicolae Ciucă a declarat că în ședința PNL a fost adus în discuție subiectul prețului la carburanți, mai mult fiind prezentate chiar și analize ale situației actuale.

„Nu ne dorim să ajungem și în România la situația restricționării cantității de carburant care se poate cumpăra la pompă. Toate elementele au fost analizate ținând cont de realitate. România în momentul de față își poate asigură aproximativ un sfert din producția proprie de petrol. La o tonă de petrol național trebuie să importăm 3 tone și ceva de petrol sau produse petroliere”, a mărturisit prim-ministrul.

Citeste si: Controlorii STB nu mai poartă vestele inscripționate de culoare albastră. Cum îi putem recunoaște pentru a evita o amendă nedorită

Premierul Ciucă a mai precizat că măsura compensării cu 50 de bani a prețului carburanților a fost acceptată în coaliție de toți partenerii, menționând că „nu trebuie să le creăm cetățenilor așteptarea că cineva poate da mai mult”,  făcând astfel aluzie la presiunile venite dinspre social democraților.

„În momentul în care am luat această decizie a fost agreată de toți membrii coaliției.(...) Personal aș fi vrut să asigurăm o compensare mai mare. Dar în momentul acesta vreau să știe toți cetățenii, atât am putut să asigurăm din bugetul statului”, a mai adăugat premierul.

Marcel Ciolacu:  „Presupun că ei au dreptul să fie comuniști”

Luni, liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, în legătură cu prețurile mari la carburanți și compensarea acestora de către stat și companii pentru 3 luni, că „dacă se intră iar într-o zonă nepredictibilă, plafonarea rămâne singura soluție”. Social democratul a făcut referire și la propunerea Franței la Summitul G7 de a plafona prețul petrolului în statele producătoare, menționând „presupun că ei au dreptul să fie comuniști”.

Citeste si: Primarul din Argeș acuzat că cerea favoruri intime la interviul de angajare a fost reținut

„Dacă la G7 s-a avut în vedere acest subiect, trebuie să vedem care sunt măsurile care se vor lua și vom proceda în consecință. Măsurile de bună practică le vom avea în vedere și le vom aplica în consecință”, a adăugat și Nicolae Ciucă.

În legătură cu compensarea prețului carburanților cu 50 de bani, prim-ministrul nu a putut garanta că prețul va scădea la pompă după adoptarea măsurii.

„Măsura se va concretiza într-o OUG, ea va trebui aplicată. Mediul privat e liber să își stabilească măsurile și cum își gestionează business-urile. Reglementarea este la nivelul guvernului și ea va cumprinde tot spectrul. Nu am discutat punctual ce se va întâmpla la benzinăriile private”, a declarat aceasta.

Citeste si: Prințul Paul al României a fost prins la Paris


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si