Premierul Nicolae Ciucă susține că fermierii români au nevoie de sprijin

Premierul Nicolae Ciucă alături de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian-Ionuţ Chesnoiu au vizitat luni o fermă de creștere de pui și o fabrică de nutrețuri combinate. În urma vizitelor, premierul Nicolae Ciucă a susținut că fermierii români „au nevoie de ajutor pentru ca atât legislaţia, cât şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană”.

Author: Madalina Grigore luni 29 noiembrie 2021 , 16:56

Premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă susține că fermierii și agricultorii au nevoie de ajutor.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Grupul cu capital românesc 100%, unde cele două unități de producție moderne și tehnologizate sunt membre a investit peste 100 de milioane de euro după ce România a intrat în Uniunea Europeană. 

Citeste si: VIDEO| Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că o aeronavă va zbura la Pretoria pentru a prelua cetăţenii români blocaţi în Africa de Sud

Ce a declarat premierul Nicolae Ciucă

„Am discutat despre principalele provocări şi probleme pe care le întâmpină fermierii, precum şi despre modalităţile concrete de remediere a acestora. Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanţ de producţie a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaje pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi controlate a păsărilor, reproducţie, creşterea puilor, abatorizare, tranşare, ambalare şi distribuţie la nivel naţional şi internaţional”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a mai adăugat faptul că sunt necesare proiecte pe termen mediu și lung menite să ajute la dezvoltarea în domeniu a agriculturii și a anunșat că alături de ministrul Agriculturii va stabili un mecanism de dialogare cu fermierii și agricultorii români.

Citeste si: „Eliminați-mă”. Lorena a ajuns la capătul răbdărilor! Concurenta este deranjată de glumele nesărate pe care Laurențiu le face cu alte fete din casă. Laurențiu pune piciorul în prag și o acuză că joacă teatru- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Citeste si: Preşedinta Comisiei Europene, mesaj pentru premierul Nicolae Ciucă

Ajutor pentru fermieri și agricultori

„Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislaţia, cât şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană. Pentru a reuşi acest lucru, avem nevoie de previziune şi proiecte pe termen mediu şi lung, coerenţă în procesul de planificare şi o stabilire a priorităţilor.

Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor şi agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc”, a mai adăugat premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si: VIDEO-Miniștrii din Cabinetul Ciucă au depus jurământul. Guvernul Nicolae Ciucă a primit votul de învestitură în Parlament- LIVE VIDEO

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si