Nicolae Robu, după ce 3 oameni au murit în urma acţiunii de dezinsecţie: nu Primăria a dispus acea deratizare

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a transmis, luni seară, condoleanţe în urma tragediei petrecute într-un bloc de garsoniere de pe strada Mioriţa din Timişoara, unde, în urma unei acţiuni de dezinsecţie şi deratizare, doi copii şi o femeie au murit, iar 17 persoane sunt în spital.

Author: K.B. luni 18 noiembrie 2019 , 21:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Robu a ţinut să sublinieze că Primăria Timişoara nu are nicio implicare şi nu avea cum să dispună deratizarea şi dezinsecţia, având în vedere că acţiunea s-a petrecut pe un domeniu privat. ”Este inadmisibil ca lucruri cu asemenea consecinţe potenţiale să fie tratate cu atâta superficialitate de unii semeni ai noştri”, susţine Robu.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, luni seară, primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a transmis condoleanţe familiilor pentru pierderea celor dragi, după decesele de pe strada Mioriţa din Complexul Studenţesc.

”Condoleanţe familiilor îndurerate de pierderea celor dragi în nenorocirea abătută asupra imobilului de pe str. Mioriţa, nr. 8 Am aflat cu cutremurare că doi copii, unul de 9 zile şi unul de 3 ani şi mama acestuia din urmă şi-au pierdut viaţa în urma nerespectării normelor în vigoare de către persoane iresponsabile implicate în procesul de deratizare ce a avut loc pe casa scării şi în subsolul blocului în care locuiau.

Desigur, e în derulare o anchetă şi probabil va urma un proces judiciar care va stabili responsabilităţile şi pedepsele conexe, dar asta nu-i poate readuce la viaţă pe cei decedaţi! Este inadmisibil ca lucruri cu asemenea consecinţe potenţiale să fie tratate cu atâta superficialitate de unii semeni ai noştri! Ei trebuie exemplar pedepsiţi! La ora actuală, sunt 8 adulţi şi 9 copii internaţi şi ce ne dorim cu toţii este ca toţi să treacă încercarea cu bine! Sunt prea mulţi trei decedaţi, şi-aşa, e prea mult şi când o singură fiinţă umană îşi pierde viaţa!”, a scris Nicolae Robu.

Edilul a criticat politizarea tragediei de la Timişoara şi a ţinut să sublinieze că Primăria nu a avut nicio implicare.

Citeste si: Alţi patru adulţi şi trei copii care locuiesc în blocul unde s-a făcut deratizare şi dezinsecţie au rămas în spital. Numărul pacienților a crescut alarmant

”Pentru că oameni fără o minimă conştiinţă până şi în faţa unei asemenea tragedii încearcă să puncteze politic, vreau să spun răspicat: Primăria nu are nicio implicare în ceea ce s-a întâmplat, NU PRIMĂRIA A FĂCUT, NU PRIMĂRIA A DISPUS acea deratizare şi nici nu avea cum să facă aşa ceva, totul petrecându-se pe un domeniu privat, nicidecum pe domeniul public!”, a scris Nicolae Robu.

Primarul municipiului Timişoara a mai precizat că, având în vedere situaţia, din respect pentru familiile îndoliate, refuză să apară în emisiuni în care sunt prezenţi politicieni.

”În situaţia dată, din respect faţă de familiile îndoliate, eu, actor politic fiind, refuz prezenţa în talk show-uri şi în orice fel de emisiuni în care sunt prezenţi politicieni, pe tema nenorocirii abătute asupra unor concitadini! Încă o dată, condoleanţe, întreaga mea compasiune şi Dumnezeu să-i odihnească-n pace pe cei plecaţi dintre noi!”, a mai scris Nicolae Robu.

Un bebeluş de doar nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia din urmă, au decedat la spitale, după ce în blocul în care locuiau a fost făcută o dezinsecţie şi o deratizare de către o firmă care nu a anunţat locatarii de acţiune, înainte ca aceasta să aibă loc.

Citeste si: VIDEO| Ea este tânăra mamă decedată în blocul din Timișoara! Femeia, băiatul ei și încă un copil au murit otrăviți după dezinsecție- Autoritățile au intervenit după 48 de ore

Primul care a ajuns la spital a fost un bebeluş de nouă zile, care sâmbătă a fost dus la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi despre care medicii credeau iniţial că s-a înecat cu lapte. El a murit ulterior, la spital.

Ambulanţa a fost chemată, duminică, la un alt apartament din acelaşi bloc, unde medicii au preluat un copil de trei ani care avea dureri de burtă şi de cap, dar şi vărsături. Iniţial, părinţii au refuzat internarea copilului, însă, în cele din urmă ei au decis să îl interneze, totuşi. Copilul a murit duminică, iar luni dimineaţă a murit şi mama acestuia.

Citeste si: În România au început să se ia măsuri pentru oamenii din autobuze certați cu igiena: „Dacă puți, jos cu tine”

Doctorii au intervenit apoi pentru alţi doi copii şi patru adulţi din acelaşi imobil, care aveau aceleaşi simptome şi care au fost şi ei internaţi. În prezent 8 adulţi sunt internaţi la Spitalul Judeţean şi 9 copii la Spitalul ”Louis Ţurcanu”.

Ulterior, medicii de la Ambulanţă au anunţat Direcţia de Sănătate Publică despre faptul că au avut mai multe intervenţii la aceeaşi adresă.

Luni, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz şi continuă cercetările sub supravegherea unui procuror.

Locatarii blocului au fost evacuaţi şi în marea lor majoritate îşi vor petrece noaptea la internatul Liceului Silvic din Timişoara. Mitropolia Banatului găzduieşte, de asemenea, patru persoane, locatari ai aceluiaşi imobil.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si