Nicușor Dan cere ajutor Guvernului. Acesta susține că bucureștenii nu pot plăti 600 de lei gigacaloria

Bucureștenii ar putea plăti mai puțin gigacaloria în această iarnă. Mai exact 164 de lei în loc de 600, dacă Guvernul va aproba să plătească subvenția de 968 de milioane de lei, cât a solicitat Primăria Municipiului București.

Author: Madalina Grigore miercuri 17 noiembrie 2021 , 18:04

Nicușor Dan
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În cazul în care Guvernul nu va acorda subvenția de 968 de milioane de lei, Primăria Municipiului București va fi „într-o uriașă dificultate”, a spus primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Citeste si: Ședință de Guvern. Executivul discută subvenționarea prețului la căldură

Ce a declarat Nicușor Dan

„Pe ipoteza în care Guvernul ne asigură întreaga sumă, bucureştenii vor plăti 164 de lei pe gigacalorie. În ipoteza în care Guvernul nu ar putea să asigure niciun leu, PMB va fi într-o uriaşă dificultate.(...) Eu v-am spus cât este preţul total.(...) În ipoteza în care nu ai un ajutor din partea statului, suntem într-o situaţie imposibilă, adică nu putem pune bucureştenii să plătească 600 de lei şi nici Primăria nu poate să plătească 2 miliarde de lei”, a spus Nicușor Dan, miercuri.

Citeste si: Nicușor Dan îi asigură pe bucureșteni: "Primăria Capitalei o să plătească o parte importantă din prețul gigacaloriei" (VIDEO)

Prețul total al gigacaloriei s-a dublat

„Pe o extremă, v-am răspuns, în sensul că această sumă este estimatul între a rămâne la 164 de lei pe gigacalorie la consumatorul final, corespunde plăţii subvenţiei de către Guvern de 968 de milioane, şi a asigura toată diferenţa de preţ, de la 425 plus TVA la 830 de lei plus TVA. Pe cealaltă extremă, dacă ar fi zero (subvenţia plătită de Guvern- n.r.), asta ar însemna o problemă imposibil de rezolvat pentru PMB şi vă dau cifrele globale. PMB poate să se aştepte la nişte venituri de 4 miliarde de lei.

Citeste si: Bebeluș băgat într-o pungă și aruncat la groapa de gunoi din Caraș-Severin. Descoperirea macabră a trupului neînsuflețit- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Din aceste venituri de 4 miliarde de lei, are o subvenţie pentru transportul public de 1,1 miliarde lei, a avut o subvenţie de 0,95 miliarde lei, şi să suporte PMB încă o subvenţie de 2 miliarde de lei, asta înseamnă că din bugetul ei nu mai rămân decât aproximativ 900 de milioane, în condiţiile în care salariile sunt de 700 de milioane, obligaţiile pentru spitale- 150 de milioane”, a adăugat Nicușor Dan, citează Digi24.

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea care plafonează prețurile la energie. Cât plătim la iarnă

Precizările făcute de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan au venit în urma întrebărilor din partea deputatului PSD, Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei care i-a reproșat acestuia că modul prin care PMB solicită banii pentru subvenție Guvernului, este lipsit „de orice fundament”.

Citeste si: Mesajul lui Nicușor Dan pentru bucureșteni: ,,Sunt bani, dar trebuie să decidă consilierii"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si