Nicușor Dan, declarații senzaționale despre studenția lui: ”Nu ratam nici un chef în Grozăveşti sau în Regie. Aveam un mare succes la chimiste!” EXCLUSIV

Proaspăt ales primar general al Capitalei, matematicianul Nicușor Dan se pregătește de cea mai mare provocare din carieră.

Author: Petru Luca vineri 02 octombrie 2020 , 15:04

Nicușor
Nicușor Dan este noul primar al Capitalei
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Proaspăt ales primar general al Capitalei, la alegerile locale din 27 septembrie anul curent, matematicianul Nicușor Dan se pregătește de cea mai mare provocare din carieră după ce a învins-o pe Gabriela Firea în lupta pentru conducerea Bucureștiului.

Fire liniștită și discretă astăzi, la 50 de ani, Nicușor Dan a povestit cu umor și detașare, acum 18 ani, ce fel de studenție trepidantă a avut și pe ce intenționa să risipească banii strânși în Franța.  

Citeste si: Cine e femeia misterioasă căreia Nicușor Dan îi datorează o sumă uriașă! Proaspătul primar al Bucureștiului și Gențiana au studiat matematica la Paris! EXCLUSIV

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

”Am studiat la Paris matematica, între 1992 şi 1998. Mi-am făcut în acest interval masteratul şi doctoratul.

E o plăcere să îmi amintesc cine eram în 1992. Nu prea mergeam la şcoală. Reuşeam să parcurg materia cu conştiinciozitate cîteva zile în sesiune. Citeam în rest matematică zece ore pe zi, tratate stufoase. Eram convins că voi ajunge, în acest fel, cel mai mare matematician al lumii.

Ce făcea studentul Nicușor Dan: ”A contat în decizie datoria de câteva sute de dolari pe care o aveam în cămin!”

Locuiam în Grozăveşti. Aveam o Dacie 1100, care avea 20 de ani şi pornea împinsă. Vedeam filme la Cinematecă şi în Preoteasa. Nu ratam nici un chef în Grozăveşti sau în Regie. Aveam un mare succes la chimiste. Totul mi se cuvenea. Eram fericit. Am luat bursa fără prea multă convingere. A contat în decizie datoria de cîteva sute de dolari pe care o aveam în cămin. Eram oricum hotărît să stau doar un an în Franţa şi, cu banii strînşi, să chefuiesc în Grozăveşti următorii 2-3 ani (raportul preţurilor între Franţa şi România era foarte mare în 1992)”, nota Nicușor Dan în 2002, într-un editorial găzduit de o revistă autohtonă de cultură.

Dan
Așa arăta Nicușor Dan în studenție


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si