Nicușor Dan nu mai depune jurământul vineri: „Preluarea mandatului meu va mai întârzia”

Primarul ales al municipiului Bucureşti, Nicușor Dan, a anunțat că nu-și va putea prelua mandatul vineri, când ar trebui să depună jurământul.

Author: Andreea Stoica joi 15 octombrie 2020 , 09:48

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nicuşor Dan spune că primarul Capitalei și Consiliul General trebuie să fie învestiți în același timp şi că dosarul de validare a mandatelor consilierilor a fost trimis la Primăria Sectorului 1, în loc de Tribunalul București.

Astfel procedura va întârzia cu 7-10 zile

Nicuşor Dan: “Din păcate preluarea mandatului meu va mai întârzia 7-10 zile"

“Din păcate preluarea mandatului meu va mai întârzia 7-10 zile, ceea ce nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale în care ne aflăm. Iată explicația:

Codul Administrativ spune că Primarul General își preia mandatul (depune jurământul) odată cu Consiliul General.

Și Primarul și Consiliul trebuie validați anterior de instanță.

Codul Administrativ are o formulare ușor neclară asupra instanței competente pentru București: primarul și consiliul sunt validați de judecătoria în raza căreia se află circumscripția în care au avut loc alegeri.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Tribunalul București a validat mandatul meu acum câteva zile, apreciind că, întrucât nicio judecătorie de sector nu acoperă circumscripția București, competent este Tribunalul București.

Azi însă, printr-un alt complet, Tribunalul București a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecătoria Sector 1. După motivare (peste 1-2 zile), dosarul va ajunge la Judecătoria Sector 1. Probabil Judecătoria va trimite la Tribunal. Se va constata conflict de competență și dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal.

După asta vom mai aștepta două zile pentru un eventual apel”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan

Nicuşor Dan anunţase luni că "foarte probabil" în cursul zilei de vineri va fi învestit în funcţie. Primarul ales al Capitalei a mai precizat că a început deja să pregătească primele zile de mandat.

Tribunalul Bucureşti l-a validat, luni, pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general al Capitalei.

"Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana  domnului Dan Nicuşor Daniel. Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal", se arată în decizia tribunalului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si