Primăria București: Salarii și sporuri exorbitante. Cât câștigă un muncitor necalificat

Primăria Municipiului București (PMP) avea pe timpul mandatului Gabrielei Firea printre cele mai mari salarii de bază. Un muncitor necalificat din cadrul instituției avea 3.725 de lei salariul lunar, iar sporul de condiții vătămătoare era în valoare de 476 lei.

Author: Andreea Bolocan miercuri 07 octombrie 2020 , 13:47

Primaria Capitalei
Salariile și sporurile Primăriei Capitalei[Sursa foto: Digi24]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primăria Capitalei a publicat acum două săptămâni, înainte de alegerile locale, o listă cu salariile de bază și sporurile pentru condiţii vătămătoare pe care le primesc din bani publici angajații primăriei.

Pe vremea în care Gabriela Firea se afla la conducerea instituției, toți angajații fie ei stenodactilografi sau chiar șoferi sau îngrijitori primeau sporuri pentru condiții vătămătoare.

Ce salariu are un șofer din cadrul Primăriei Capitalei

În cadrul Primăriei Capitalei este clar că nu se fac diferențe între angajați deoarece până și un șofer avea un salariu în valoare de 4.093 și un spor de condiții vătămătoare de 523 lei, chiar dacă meseria lui presupune să îi transporte pe oficialii PMB în locurile în care aceștia au treabă. În cazul îngrijitorilor se vorbește despre același salariu de 4.093, iar salariul unui debutant era unul de 3.069 lei, ambii primeau sporuri de 523, respectiv 392 lei.

Portarii, paznicii, pompierii, curierii sau bufetierii erau încadraţi la salarii de bază cuprinse între 3.283 şi 4.093 de lei. Aceștia primeau sporuri de condiţii vătămătoatre între 420 şi 523 de lei.

Un îngrijitor de la Primăria Municipiului București este plătit mai puțin decât un debutant

În cazul unui casier sau magaziner din cadrul Primăriei București se plăteau salarii de 4.229 de lei și un spor de 540 lei pentru condiții vătămătoare. Totodată, șefii de depozit, secretarii și administratorii au avut salariile în jurul sumei de 4.000 de lei, cu sporuri aproximativ de 500 de lei.

Funcţionarii publici şi personalul contractual pot beneficia de un spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat.

Sursa: Adevărul


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si