Nicușor Dan vrea cu ajutorul IT-iștilor să transforme Capitala României într-un ”smart city”

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, se gândește la o avansare în tehnologie a orașului București. Acesta a menționat faptul că vrea să transforme Bucureștiul într-un oraș inteligent, deoarece cea mai mare resursă a orașului o reprezintă cei 100.000 de IT-iști care se găsesc aici.

Andreea Bolocan, miercuri 04 noiembrie 2020 , 17:17

smart city Bucuresti Primaria capitalei nicusor dan
Nicușor Dan vrea cu ajutorul IT-iștilor să transforme Capitala României într-un ”smart city”[Sursa foto: https://romaniansmartcity.ro/]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Primarul Bucureștiului vrea ca în următorii ani să transforme orașul în unul mult mai inteligent, iar pentru acest lucru are în vedere o serie de proiecte inovatoare.

Edilul a vorbit despre implementarea unor noi tehnologii, care să corespundă nevoilor actuale ale locuitorilor din București.

”Nu a existat un dialog între ceea ce are nevoie mediul de afaceri şi ceea ce produce şcoala în acest moment. Smart city înseamnă noi tehmologii. Suntem într-o situaţie fericită. Începe un nou exerciţiu financiar european. Există şi voinţa UE şi a autorităţii locale pentru a colabora pentru soluţii inteligente.

Nicușor Dan a vorbit și despre semaforizarea inteligentă ce va fi gata în doi ani

”O vom realiza în doi ani în ceea ce priveşte semaforizarea inteligentă. Bucureştiul are nevoie de o masivă digitalizare a administraţiei publice. Şi aici avem bani europeni care sunt disponibili. Sistemul de termoficare. Există voinţă şi bani. Smart city reprezintă o oportunitate de dezvoltare, de cooperare între public şi privat.

Bucureştiul are un avantaj competitiv. Suntem un oraş cu 100.000 de IT-işti. Este un oraş prezent pe piaţa globală”, a spus Nicușor Dan.
În cadrul dezbaterii online, primarul a vorbit și despre potențialul nevalorificat al Dâmboviței, dar și cel al mediului academic. ”Avem o oportunitate geografică. Avem un râu care nu este folosit. Este înconjurat de o importantă densitate academică. Avem marea oportunitatea de avea în centrul oraşului spaţii importante în vecinătatea Dâmboviţei.
Scopul proiectului este de a conecta lumea academică. E foarte important mediul în care îşi desfăşoară activitatea”.

Citeste si: CCR va dezbate noua impozitare a pensiilor speciale

Citeste si: Klaus Iohannis, ședință de urgență la Palatul Cotroceni cu Rafila, Nelu Tătaru și Raed Arafat

Nicușor Dan a mai spus și faptul că râul Dâmbovița este unul neexploatat

”În primul rând, există două zone economice în care Bucureştiul are un avantaj competitiv în competiţia globală: IT şi industriile creative. În al doilea rând, de-al lungul Dâmboviţei, Bucureştiul are o mare densitate academică. Avem Politehnica, Grozăveşti, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Veterinară, Institutul Cantacuzino, Facultatea de Drept. După Piaţa Unirii avem Biblioteca Naţională. Toată această densitate academică este o oportunitate.

Avem, de asemenea, de-a lungul Dâmboviţei multe spaţii largi care sunt nefolosite.

Vorbim de CET Grozăveşti, Casa Radio, uriaşul spaţiu liber de lângă Biblioteca Naţională. Avem o problemă că nu există o conexiune între acest mediu academic şi mediul de business. Deci, ceea ce produc universităţile nu se potriveşte decât într-o oarecare măsură cu ceea ce aşteaptă mediul de business şi trebuie să creăm această conexiune”, a mai spus primarul.

Sursa: Impact


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si