Ninsorile nu au contenit în zona înaltă a Munților Făgăraș. În ultimele 24 de ore s-a depus un strat de zăpadă proaspătă de 15 cm. La stația meteo de la Bâlea Lac stratul de zăpadă măsoară acum un metru și jumătate, potrivit Radio Romania Actualitati.

În zonele adăpostite pe văile versanților mai puțin însoriţi zăpada ajunge și la 6 metri, ceea ce face dificilă munca drumarilor sibieni care lucrează la deszăpezirea tronsonului de mare altitudine a Drumului Național 7C Transfăgărășan cuprins între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Citeste si: Avertizare METEO! Cod portocaliu şi galben de ploi abundente. Județele afectate

Risc de avalanșă în Munții Făgăraș

Meteorologii sibieni avertizează că la peste 1800 metri altitudine în Munții Făgăraș există în continuare risc de avalanșă, unul moderat, de gradul 2 pe o scară de la 1 la 5. Riscul este cu atât mai mare cu cât se anunță o încălzire semnificativă a vremii în următoarele zile.

Deszăpezire pe Transfăgărășan

Reprezentanții Direcției de Drumuri Regional și Poduri Brașov anunță că lucrările de deszăpezire sunt în plină desfășurare pe Transfăgărășan, iar stratul de zăpadă variază între doi și șase metri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

De asemenea, aceștia anunță că traseul se va deschide doar atunci când va fi sigur pentru circulație, și nu de la 1 iulie cum era stabilit până acum, potrivit Turnul Sfatului.

„Se lucrează cu patru utilaje, dar avansează foarte greu. Stratul de zapadă variază între doi și șase metri. Mai întâi se eliberează o bandă ca să poată mișca utilajele un pic mai usor. Data de deschidere era 1 iulie, dar s-a schimbat de anul trecut regulamentul.

Traseul se va deschide când va fi sigur pentru circulație, sperăm că mai devreme de 1 iulie”, transmit reprezentanții DRDP Brașov.

Sursa

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si