Vești bune pentru toți românii. Se întâmplă la început de săptămână

Autoritățile au anunțat că România primește 964.080 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech. Dozele de ser vor ajunge azi și mâine.

Author: Georgiana Balaban luni 14 iunie 2021 , 07:14

noi doze de ser pfizer
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis că România va primi 964.080 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech.

Citeste si: Vești bune pentru români! O altă tranșă de vaccin Johnson&Johnson va sosi în țară

Vaccinul va fi livrat în două tranşe, astfel că o parte vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marţi pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Vaccinarea împotriva Sars-Cov-2

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, arată comunicatul de presă al CNCAV.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 624.780 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 99.450 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 87.750 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 35.100 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 58.500 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 58.500 doze.

Citeste si: Un băiat în vârstă de 17 ani a făcut infarct după ce s-a vaccinat anti-COVID

noi doze de ser pfizer
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]


Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 9.968.849 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.774.826 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, mai indică sursa citată.

Citeste si: Noi vaccinuri anti-COVID ajung în România

În centrele de vaccinare dozele se distribuie conform solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă, declarații despre vaccinarea antiCOVID la copii! Cât de sigur este vaccinul pentru cei mici?

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, conchide sursa amintită.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si