Noi focare de coronavirus în China. O suburbie din Beijing, izolată

Beijingul a anunţat miercuri izolarea strictă a cinci reşedinţe din Daxing, o suburbie din sudul capitalei, după înregistrarea câtorva cazuri de COVID-19, într-un moment în care China luptă cu mai multe focare restrânse de infecţie.

Author: Razvan Ilie miercuri 20 ianuarie 2021 , 12:53

Persoanele care doresc să părăsească Beijingul trebuie să solicite o autorizaţie specială şi să prezinte un test negativ pentru noul coronavirus.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noi focare de coronavirus în China. Măsurile de izolare vizează câteva zeci de mii de persoane, o mică parte din cei 21 de milioane de locuitori ai capitalei, unde situaţia epidemică rămâne în mare parte sub control.

Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătăţii din China a anunţat miercuri 103 noi cazuri de COVID-19 în China, dintre care şapte la Beijing (şase din Daxing).

Citeste si: Germania a prelungit carantina până pe 14 februarie

Noi focare de coronavirus în China. Carantină în Beijing

Autorităţile au făcut apel la toţi cei 1,6 milioane de locuitori din Daxing să rămână acasă şi să evite aglomeraţia. De asemenea, acestora li se interzice să iasă din Capitală- a cărei dimensiune este echivalentă cu jumătate din Belgia, potrivit Agerpres.

Persoanele care doresc să părăsească Beijingul trebuie să solicite o autorizaţie specială şi să prezinte un test negativ pentru noul coronavirus, efectuat în ultimele trei zile, au precizat autorităţile

locale.

Adunările de peste 50 de persoane sunt interzise provizoriu în Daxing, ceremoniile de nuntă trebuie amânate, iar elevii de la grădiniţă până la gimnaziu trebuie să rămână acasă.

Citeste si: OMS: „Numărul deceselor provocate de Covid-19 ar putea atinge foarte curând nivelul de 100.000 pe săptămână, la nivel mondial”

Se apropie noul An Chinezesc

Districtul găzduieşte unul dintre cele două aeroporturi internaţionale ale oraşului. În prezent, acesta nu este vizat de restricţii. China a reuşit în mare măsură să limiteze epidemia de COVID-19 încă din primăvara anului 2020, însă autorităţile au raportat câteva sute de pacienţi în ultimele săptămâni în nordul şi nord-estul ţării.

Cifrele sunt disproporţionate prin comparaţie cu cele înregistrate în Europa şi în Statele Unite, autorităţile reacţionând rapid prin impunerea unor măsuri obligatorii de carantină, de izolare şi de testare în masă.

Citeste si: Record de vaccinări anti-COVID în România. Câte reacții adverse s-au înregistrat

Aceste focare înregistrate în provinciile Hebei (nord), Jilin şi Heilongjiang (nord-est) îngrijorează autorităţile pe măsură ce se apropie perioada de vacanţă de Anul Nou Chinezesc (11-17 februarie). De obicei, sărbătoarea conduce la afluxuri masive de persoane care revin în zonele de origine pentru a petrece vacanţa, cea mai importantă din an în această ţară.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si