Noi măsuri în Italia: "Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare"

Un oraş din Italia impune purtarea obligatorie a măştii, 24 de ore din 24, după o creştere considerabilă a numărului de cazuri de coronavirus. "Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare", anunţă autorităţile.

Andreea Stoica, joi 24 septembrie 2020 , 07:17

Masca devine obligatorie într-un oraş din Italia
Masca devine obligatorie într-un oraş din Italia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Purtarea măştii a devenit obligatorie 24 de ore din 24 în centrul istoric al Genovei, marele port din nordul Italiei, pentru a lupta împotriva creşterii cazurilor de coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile locale.

Centrul oraşului a raportat 63 de cazuri noi în 24 de ore, obligând regiunea Liguria, în acord cu primăria şi autorităţile sanitare, să ia măsuri de prevenire care au intrat imediat în vigoare pentru o perioadă nedeterminată.

Citeste si: Un nou record de cazuri de coronavirus în lume. Numărul deceselor este în scădere

Conform ordonanţei adoptate de regiune, masca a devinit obligatorie în exterior şi indiferent de distanţa dintre persoane.

Masca devine obligatorie într-un oraş din Italia
Masca devine obligatorie într-un oraş din Italia

Citeste si: Record de cazuri de COVID-19 în Marea Britanie

"Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare în centrul istoric"

"Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare în centrul istoric. Am decis, prin urmare, să luăm măsuri de precauţie", au declarat preşedintele regiunii, Giovanni Toti, şi primarul Marco Bucci. Obiectivul "este de a elimina din faşă focarul potenţial", au adăugat ei.

Citeste si: Papa Francisc, avertisment pentru credincioși: „Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni"

Italia se confruntă cu o nouă creştere a cazurilor de coronavirus, însă de o mai mică amploare decât în ţări ca Franţa şi Spania. În peninsulă s-au înregistrat 1.640 de cazuri noi în 24 de ore, faţă de 10.799 în Spania şi 13.072 în Franţa

Sursa: agerpres.ro

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si