Noi propuneri de restricții: Mall-uri închise în weekend

Premierul Florin Cîţu a afirmat miercuri că au fost propuneri cu mai multe restricţii în contextul pandemiei, printre care închiderea mall-urilor în weekend, pe care nu le-a acceptat şi singura care ar putea fi pusă în aplicare se referă la interzicerea circulaţiei după ora 22, în loc de ora 23 cum este în prezent.

Author: Andreea Bolocan miercuri 10 martie 2021 , 12:40

restrictii anti covid mall-uri inchise ora 22 coronavirus
Florin Cîțu a făcut o serie de declarații cu privire la noile restricții anti-COVID
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Florin Cîţu a fost întrebat dacă în afară de varianta cu introducerea restricţiilor de circulaţie de la ora 22 mai sunt şi alte propuneri în acest sens.

Florin Cîțu a respins noile propuneri de restricții

Premierul României a precizat faptul că cea mai importantă măsură anti-COVID este restricția pe timp de noapte care începe la ora 22.

Restricția circulației pe stradă după ora 22

Este cea mai importantă măsură, magazinele rămân deschise până la ora 21. Au fost propuneri cu mai multe restricţii, nu le-am acceptat, închidere malluri în weekend, şamd, nu mergem în direcţia asta. Ştiu că există mai multe persoane care încearcă să restricţioneze, eu cred că România se descurcă foarte bine, o să avem o lună cu mai multe doze de vaccin, cu 2,6 milioane, deci campania merge foarte bine”, a afirmat Florin Cîţu.

Citeste si: Iohannis: „Cifrele din ultima săptămână privind evoluţia pandemiei sunt îngrijorătoare. Circulaţia pe timp de noapte, restricţionată de la 22:00”

Întrebat dacă ia în calcul să fie redusă capacitatea de cazare a hotelurilor şi pensiunilor, premierul a răspuns: ”Este în discuţie, vom vedea pentru câteva pensiuni în staţiunile montane”. El a menţionat că propunerile pentru noi restricţii au venit de la specialişti în epidemiologie, dar nu a fost de acord cu acestea.

Mall-urile rămân deschise până la ora 21:00

Florin Cîţu a mai fost întrebat şi despre faptul că sunt estimări că vom ajunge la 20.000 de cazuri de COVID-19 pe zi în aprilie şi dacă are informaţii în acest sens.

”Am avut estimări că vom avea 10.000 în luna martie şi nu suntem acolo, deci estimările sunt estimări, realitatea le infirmă de fiecare dată”, a explicat Florin Cîţu.

Scandalul vaccinării paralele anti-COVID-19

Cîţu a mai spus că în spaţiul public au apărut acuzaţii cum că au fost vaccinate persoane care nu se încadrau în etapa corespunzătoare.

Citeste si: VIDEO -Chefuri fără reținere în tot Bucureștiul, în plin scenariu roșu

”Urmează să facem verificări să vedem de ce s-a ajuns în situația de a se cere locuri la vaccinare în plus, din moment ce erau destule locuri libere. Se formează în opinia publică imaginea că s-au vaccinat persoane din personalul medical care nu trebuiau să se vaccineze, ceea ce este foarte grav”.

Prim-ministrul a specificat și că acum nu se pune problema unui lockdown de Paşte.

”Despre măsurile pe care le vom lua după Paște, trebuie să vedem cum va merge această lună. Cum a spus președintele, nu luăm în calcul o carantină la nivel național”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si