Iohannis a promulgat legea care aprobă o OUG privind un acord între UE și România

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea în privința aprobării ordonanţei de urgenţă a Guvernului 177/2020 pentru Acordul de împrumut între Uniunea Europeană, în calitate de Creditor şi România, în calitate de Împrumutat, în valoare de 4.099.244.587 euro, semnat la Bucureşti, la 8 octombrie 2020 şi la Bruxelles, la 19 octombrie 2020.

Alina Raducu, luni 08 martie 2021 , 15:24

Iohannis a promulgat legea care aprobă o OUG privind un acord între UE și România
Iohannis a promulgat legea care aprobă o OUG privind un acord între UE și România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede un Acord de împrumut între UE și România

Legea promulgată de Președintele României are ca obiect de reglementare aprobarea Acordului de împrumut între Uniunea Europeană, în calitate de Creditor şi România, în calitate de

împrumutat, în valoare de 4.099.244.587 euro, semnat la Bucureşti, la 8 octombrie 2020 şi la Bruxelles, la 19 octombrie 2020, în cadrul instrumentului SURE, în vederea sus ţinerii indemnizaţiilor de care beneficiază salariaţii, în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă, a rambursării unei părţi din salariu, suportată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 41,5% din salariul de bază, acordării unor indemnizaţii unor categorii de profesionişti, a căror activitate a fost redusă ca urmare a pandemiei COVID-19, acordării sporului pentru munca suplimentară prestată în perioada situaţiei de urgenţă 3 peste programul normal de lucru de către personalul structurilor de specialitate ale Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Pe 22 noiembrie 2020, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, ca prim for sesizat, iar Senatul l-a adoptat, decizional, pe 15 februarie a.c.

Tot astăzi, Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat și legea care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 95/2020 pentru modificarea şi completarea ordonanţei Guvernului 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.

- S.A”.

Pe 10 februarie, proiectul de lege a fost adoptat decizional de către Camera Deputaţilor

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea „Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.95 /2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei COMISIA PENTRU INDUSTRII ŞI SERVICII Bucureşti, 27.07.2020 Nr. 4c-3/334 COMISIA PENTRU ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ ŞI AMENAJAREA TERITORIULUI Bucureşti, 27.07.2020 Nr. 4c-7/334 3 Guvernului nr.25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.”

- S.A., aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.177/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul creării cadrului normativ pentru implicarea Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.”- S.A. în implementarea unor proiecte care vizează reabilitarea şi modernizarea instituţiilor de învăţământ, creşterea calităţii serviciilor medicale în mediul rural, precum şi modernizarea infrastructurii rutiere”, arată raportul de adoptare al comisiilor parlamentare de specialitate.

„Pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de C.N.I.

cu activităţile necesare realizării obiectivelor de investiţii, în devizul general al lucrării se vor prevedea cheltuieli forfetare în cuantum de 8% din valoarea devizului. Aceste sume constituie venituri proprii ale C.N.I.»”, prevede proiectul adoptat de Cameră.

Citeste si: Guvernul vrea să restricționeze circulația pe străzi începând cu ora 22. Restricții mai aspre pentru România


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 14 aprilie 2021: Leul crește puternic față de dolar! Care... Curs valutar BNR miercuri, 14 aprilie 2021: Leul crește puternic față de dolar! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si