Iohannis: „Cifrele din ultima săptămână privind evoluţia pandemiei sunt îngrijorătoare. Circulaţia pe timp de noapte, restricţionată de la 22:00”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că cifrele din ultima săptămână privind evoluţia pandemiei de COVID - 19 sunt îngrijorătoare, a anunţat că circulaţia pe timp de noapte va fi restricţionată de la 22 şi a dat asigurări că autorităţile nu au în vedere un lockdown de Paşte. ”Haideţi să nu irosim ce am câştigat până acum prin campania de vaccinare!”, a spus preşedintele.

Author: Georgiana Balaban marți 09 martie 2021 , 18:23

iohannis restricție ora 22
Președintele Klaus Iohannis.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Cifrele din ultima săptămână privind evoluţia pandemiei de COVID 19 sunt îngrijorătoare. Tendinţa de creştere este evidentă şi din toate părţile ni se spune că presiunea pe secţile de terapie intensivă este tot mai mare”, a afirmat, marţi, Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă.

De asemenea, şeful statului a anunţat că starea de alertă se va prelungi. Astfel, noile restricţii se vor aplica începând de sâmbătă, 13 martie 2021.

Citeste si: Preşedintele Iohannis ar putea face o vizită de stat în Republica Estonia în iunie

Ce a transmis Președintele României

Şeful statului a făcut un apel către poplaţie: ”Haideţi să nu irosim ceea ce am câştigat până acum prin campania de vaccinare”.

Iohannis a precizat că mersul campaniei de vaccinare este foarte bun, iar numărul de doze administrate şi numărul centrelor creşte tot timpul.

Citeste si: Klaus Iohannis a luat noi decizii. Președintele a eliberat din funcție mai multe persoane

iohannis restricție ora 22
Klaus Iohannis, președintele României.[Sursa foto: google]

”Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal. Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de infectări. Restricţiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulaţia pe timp de noapte- care este restricţionată acum de la ora 23.00- va fi restricţionată mai devreme, probabil de la orele 22.00”, a mai anunţat preşedintele.

Citeste si: Klaus Iohannis a făcut al doilea vaccin anti-COVID-19- FOTO

Acesta a precizat că nu sunt luate în calcul restricţii mai severe de Paşte.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț oficial despre pandemia de coronavirus în România: ”Avem speranța ca până în vară să...”

”Nu avem în vedere un lockdown de Paşte”, a mai anunţat preşedintele.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si