Noi reguli impuse de CFR Călători în ceea ce privește repartizarea locurilor în trenuri

CFR Călători modifică regulile de rezervare a locurilor în trenuri, pentru protecţia călătorilor pe perioada stării de urgenţă, urmând să se aplice regula "un loc liber, un loc ocupat". De asemenea, vor fi puse în circulaţie vagoan în plus.

M.A., joi 19 martie 2020 , 18:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

CFR Călători modifică regulile de rezervare a locurilor în trenuri, pentru protecţia călătorilor pe perioada stării de urgenţă: se va aplica regula "un loc liber, un loc ocupat"

CFR Călători anunţă că a decis să ia măsuri pentru a asigura spaţiu între pasageri, în trenuri, pentru combaterea răspândirii infecţiei cu Covid-19 şi pentru protecţia, siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului.

Citeste si: PSD depune un proiect de lege privind suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme şi populaţie

Astfel, se va aplica regula "un loc liber, un loc ocupat",  astfel încât pasagerii să stea dispersaţi într-un vagon. Acelaşi principiu se aplică şi în cazul vagoanelor de dormit sau cuşetă.

Citeste si: Prințul Albert de Monaco infectat cu covid-19

Personalul de tren a fost instruit să avizeze şi să îndrume călătorii care stau pe locuri alăturate pe locurile libere pentru a respecta distanţa minimă recomandată.

Pentru trenurile cu potenţial de aglomerare (navetă), CFR Călători a suplimentat deja numărul de vagoane cu 25. În plus, alte 25 de vagoane vor fi introduse în compunerea trenurilor care circulă vineri.

Citeste si: Marcela, o româncă infectată cu coronavirus în Spania, mărturisiri în lacrimi despre cum a învins boala

"Facem apel la toţi pasagerii să respecte regulile de igienă şi comportament emise de Ministerul Sănătăţii şi autorităţile abilitate, în vederea restrângerii răspândirii infecţiei cu Covid-19 şi a efectelor acesteia pe teritoriul ţării noastre. Pentru protecţia călătorilor şi a personalului propriu, vă rugăm respectaţi regulile, fiţi responsabili şi evitaţi deplasarea dacă vă simţiţi rău, aveţi febră, prezentaţi simptomele infecţiei cu COVID 19", transmit reprezentanţii CFR Călători.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si