Sute de români au venit de peste hotare pentru a petrece sărbătorile alături de familie. După Crăciun, sau imediat după Revelion, cei mai mulți se pregătesc să plece înapoi la lucru. Cei care vor merge înapoi în Italia, trebuie să știe că regulile s-au schimbat. Află ce trebuie să facă românii care trec granița.

Citeste si: Un preot nu acceptă să înmormânteze persoane vaccinate: „Eu nu vreau să-mi iau asupra mea așa păcat de moarte”

Chiar dacă au venit să stea alături de familie, românii și-au luat bilete de plecare pentru se reîntoarce la muncă. Cei care doresc să se întoarcă în Italia ar trebui să știe că s-au impus noi reguli la intrarea în țară, în contextul actual al pandemiei de coronavirus.

Noi reguli la intrarea în Italia

Un om testat împotriva COVID-19, la intrarea în Italia, care va primi un răspuns afirmativ în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus, este obligat să le spună autorităților care este locul în care va intra în carantină. De asemenea, aici poate fi vorba și despre un hotel Covid.

Citeste si: VIDEO| Schimbare de ultim moment în privința certificatului Covid. Guvernul face un pas înapoi

Noile măsuri au fost publicate în urmă cu puțin timp într-un decret publicat în Monitorul Oficial.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În cazul unui test molecular sau antigenic pozitiv, deci atunci când este clar că sunt infectați cu SARS-CoV-2, românii trebuie să plătească costurile.

Conform știridiaspora.ro, măsura se aplică pentru o „perioadă de zece zile" și "acolo unde este necesar la hotelurile Covid, sub rezerva comunicării către Departamentul de Prevenire al autorității sanitare responsabile de zonă pentru a asigura supravegherea sanitară pe toată perioada necesară", se precizează în decret.

Citeste si: Câte cazuri de Omicron au fost descoperite în România. Aproape toți pacienții, vaccinați cu două doze

Italienii au impus carantină de cinci zile pentru cetățenii UE nevaccinați care ajung pe teritoriul țării. De asemenea, românii care ajung în Italia au obligația de a efectua un test antigenic în termen de 24 de ore de la intrare sau un test molecular în termen de 48 de ore.

Inclusiv persoanele vaccinate sunt obligate să facă aceste teste pentru diagnosticarea infecției cu noul coronavirus.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Măsura este valabilă pentru persoanele care intră în Italia și vin din următoarele țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția, Andorra, Monaco.

Citeste si: Bilanț coronavirus 25 decembrie 2021! Doar 598 de cazuri înregistrate, în ultimele 24 de ore

Totodată, este interzisă intrarea în Italia pentru cei care vin din Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini și Malaw până pe data de 31 decembrie, anul acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si