Noile condiții în care școlile trec în online. A fost eliminată rata de vaccinare! Vezi decizia CNSU de joi seara

Școlile nu se vor mai închide sau trece în regim online în funcție de criteriul vaccinării din școală. Au fost aprobate o serie de alte condiții pentru funcționarea sau închiderea școlilor într-o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU). Pentru a intra în vigoare, propunerile CNSU trebuie să fie aoptate de Guvern în ședința de vineri.

Author: Sorin Negru joi 13 ianuarie 2022 , 20:38

Noile reguli pentru școala online vor impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică dacă în clasă au fost confirmate 3 cazuri COVID, față de doar un singur caz COVID cât erau în prezent.

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU) a adoptat joi seara o nouă decizie cu privire la condițiile în care școlile trec în regim online începând de luni, 17 ianuarie.

Astfel, școlile nu vor mai fi închise sau trece în regim online în funcție de criteriul vaccinării din școală, ci se va ține cont de alte criterii, inclusiv gradul de aglomerare din spitale.

Citeste si: Lista școlilor cu rata de vaccinare sub 60%. Vor trece în online de luni

Noile reguli pentru școala online vor impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică dacă în clasă au fost confirmate 3 cazuri COVID, față de doar un singur caz COVID cât era în prezent.

Școlile care vor funcționa online, decise după alte criterii decât vaccinarea

Cursurile în școli și licee se vor face cu prezență fizică sau vor trece în online conform unui nou scenariu, potrivit unei decizii adoptate joi seara de către Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU).

Decizia va permite Ministerului Sănătății și Ministerului Educației să dea un ordin comun care să lege școala online de numărul de paturi COVID libere în fiecare județ.

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Astfel, școlile trec online dacă în județ rata de ocupare a paturilor cu bolnavi COVID din spitale depășește 75%. Elevii rămân să învețe cu prezență fizică la o rată mai mică de 70%.

Citeste si: Noi restricții în București, după intrarea în scenariul roșu. Anunțul a fost făcut de Prefectul Capitalei

Decizia CNSU cu privire la școli 

Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a)  desfășurarea cursurilor cu prezență fizică  la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate  în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%;

b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este mai mare de 75%;

c) reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean;

Citeste si: „Comunicăm destul de rar.” Lucian Viziru, despre cearta cu Augustin- kfetele.ro

Citeste si: Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o- radioimpuls.ro

d) instituirea, în sarcina direcțiilor județene de sănătate publică și a municipiului București, a obligației de publicare pe site-ul propriu a ratei de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”. La nivelul municipiului București și județului Ilfov, se va publica rata cumulată de ocupare a paturilor pentru cele două unități administrativ-teritoriale.

e)  suspendarea cursurilor cu prezență fizică  pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităților de învățământ preuniversitar/conexe,  la apariția a 3 cazuri confirmate  de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si