Noile reglementari date de Ministerul Sanatatii ar putea duce la anulare a peste 270.000 de permise auto in Romania - Care sunt acum noile reguli

O noua lege ii pune pe jar pe soferii din Romania. Aceasta lege a fost data de Ministerul Sanatatii, cel care a modificat normele minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul.

Webeditor: V.P. Author: C.I.P. duminică 12 februarie 2017 , 13:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform noilor prevederi, permisele de conducere nu vor mai fi eliberate sa reinnoite persoanelor care sufera de afectiuni neurologice grave, asta in cazul in care candidatul nu aduce un aviz medical autorizat in acest sens.

"In consecinta, tulburarile neurologice asociate afectiunilor sau interventiilor chirurgicale care afecteaza sistemul nervos central sau periferic, conduc la deficiente

senzoriale sau motorii si afecteaza echilibrul si coordonarea, trebuie sa fie luate in considerare in functie de efectele lor functionale si riscurile evolutive. in astfel de cazuri, eliberarea sau reinnoirea permisului de conducere se poate realiza sub rezerva evaluarii periodice, in cazul riscului de agravare. Sindromul de apnee moderata in somn de tip obstructiv corespunde unui numar de episoade de apnee si hipopnee pe ora (indice apnee-hipopnee) cuprins intre 15 si 29, iar sin-dromul de apnee severa in somn de tip obstructiv corespunde unui indice de apnee-hipopnee de minimum 30, ambele fiind asociate cu somnolenta diurna excesiva", se arata in modificarile realizate.

Acest lucru poate duce la o reducere semnificativa a numarului de soferi din tara pentru ca, potrivit unui studiu, Romania se pozitioneaza pe locul 5 in clasaentul european al adormirii la volan, peste 270.000

de soferi sufera de apneee in somn.

De aceasta afectiune sufera peste 40% din populatia intregii lumi. Afectiunea se menifesta prin intreruperea fluxului de aer in timpul somnului si prin episoade de sufocare brusca. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al... ANUNT ingrijorator pentru romani! Ce spune Alexandru Rafila despre varful valului 4 al pandemiei de COVID-19 in Romania! "Cateva mii de cazuri pe zi vor fi"
spotmedia.ro
Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
b1.ro
Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo,... Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si