O altă țară va prelungi suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca

O altă țară a anunțat că prelungește suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca. Autoritățile sanitare norvegiene au menționat de ce au luat această decizie.

Author: Georgiana Balaban vineri 26 martie 2021 , 18:43

norvegia prelungește suspendarea cu astrazeneca
Norvegia a decis prelungirea suspendării cu AstraZeneca.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Norvegienii au transmis, vineri, că vor prleungi suspendarea vaccinării cu AstraZeneca. Măsura va înceta la data de 15 aprilie 2021. Autoritățile au menționat că este necesară o aprofundare a examinării eventualelor efecte ale vaccinului, în urma unor cazuri grave de formare a unor cheaguri de sânge.

Citeste si: Încă o țară prelungește cu trei săptămâni suspendarea vaccinării cu AstraZeneca

„Este o decizie dificilă, dar justificată, de prelungire a suspendării vaccinului AstraZeneca(-Oxford)”, anunţă un reprezentant al Institutului norvegian de Sănătate Publică (FHI), Geir Bukholm.

De ce au decurs norvegienii la această decizie

Reprezentanții Sănătății Publice norvegiene au adăugat că „este necesar să efectuăm mai multe studii cu privire la aceste cazuri”. Membrii ai personalului de îngrijire din Norvegia, toți cu vârste cuprinse până în 55 de ani, fără probleme de sănătate au prezentat reacții adverse după vaccinarea cu AstraZeneca.

Citeste si: S-a aflat ce eficiență are vaccinul AstraZeneca, după mai multe studii clinice în SUA

Pacienții imunizați au avut o serie de simptome atipice, precum cheaguri de sânge, hemoragie şi o scădere a nivelului trombocitelor, la câteva zile după ce au fost vaccinaţi cu vaccinulu AstraZeneca-Oxford. Trei dintre vaccinați au decedat. O altă persoană, tânără, fără a prezenta probleme de sănătate, a murit în urma unei hemoragii cerebrale după vaccinare.

norvegia prelungește suspendarea cu astrazeneca
Suspendarea serului cu AstraZeneca.[Sursa foto: PixaBay]

Până în prezent, nu s-a stabilit o legătură exactă între decesele înregistrate și vaccinul laboratorului farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca.

Citeste si: Cinci decese au fost raportate ca efecte adverse ale vaccinării în România. "Coincidențe"- concluzia oficială

Medicii norvegieni au anunţat că ei consideră aceste cazuri rare, dar grave. Acest lucru fiind consecinţa unui ”puternic răspuns imunitar”, declanşat de către vaccinul AstraZeneca-Oxford.

„Cel mai important este să se stabilească dacă există o legătură de cauzalitate între vaccinare şi aceste efecte secundare foarte grave, aşa cum suspectăm noi”, a declarat la postul de radio NRK directoarea FHI, Camilla Stoltenberg.

Citeste si: Cum îți poți alege tipul de vaccin anti-COVID cu care să te imunizezi?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si