Încă o țară prelungește cu trei săptămâni suspendarea vaccinării cu AstraZeneca

Danemarca a anunțat că prelungește cu încă trei săptămâni suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca. Anunțul a fost făcut după prezentarea mai multor efecte secundare grave după vaccinare.

Author: Georgiana Balaban joi 25 martie 2021 , 14:18

danemarca suspendă iar vaccinarea cu astrazeneca
Danemarca suspendă pentru încă două săptămâni vaccinarea cu AstraZeneca.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Din cauza efectelor secundare prezentate de oameni după vaccinare, Danemarca suspendă cu încă trei săptămâni vaccinarea cu AstraZeneca. Mai multe persoane au prezentat efecte secundare grave, precum tulburări de coagularea a sângelui şi formarea unor cheaguri de sânge.

Astfel că AstraZeneca a fost eliminat pentru diferite perioade de timp în mai multe state membre UE. Săptămâna trecută, însă, s-au răzgândit și majoritatea țărilor au reluat vaccinarea cu AstraZeneca-Oxford.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore?

Danemarca- una dintre primele state membre UE care a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Statul din Danemarca a suspendat imediat folosirea vaccinului laboratorului farmaceutic suedezo-englez. Danemarca a fost printre primele țări ale Uniunii Europene care au luat acestă decizie. Anunțul a venit, în urmă cu doar două săptămâni, după semnalarea unor cazuri de formare a unor cheaguri de sânge atât în ţară, cât şi în străinătate.

Citeste si: Românii renunță la vaccinarea cu serul AstraZeneca. S-au înregistrat peste 7.000 de anulări

danemarca suspendă iar vaccinarea cu astrazeneca
AstraZeneca suspendat în Danemarca.[Sursa foto: google]

Citeste si: Ce spune Valeriu Gheorghiță, după moartea a trei români, imediat după vaccinare

Guvernul danez a informat joi dmineaţa Parlamentul că prelungeşte suspendarea utilizării vaccinului AstraZeneca-Oxford, potrivit TV2. Autoritatea sanitară daneză, care a decis suspendarea, urma să prezinte detalii în acest sens.

Citeste si: Când ajunge vaccinul Johnson & Johnson în România

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) au anunțat oficial că recomandă folosirea vaccinului AstraZeneca-Oxford. Oficialii au transmis că apreciează mai mult avantajele vaccinului decât riscurile prezentate de ser.

Citeste si: Vești proaste! Ce se va întâmpla cu rapelul pentru cei care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si