De acum înainte, medicii Spitalului Elias din București vor avea la dispoziție o stație de lucru completă pentru hipotermie terapeutică, un echipament în valoare de 40.118 de euro, care va schimba semnificativ viața nou-născuților cu hipoxie perinatală.

Medicii de la Maternitatea Elias s-au alăturat astfel campaniei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile, de dotare a secțiilor de neonatologie cu tot ceea ce e necesar salvării copiilor născuți prematur.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Elena-Roxana a fost abandonată într-un spital din Austria. Ea se află în comă, dar medicii nu o pot opera fără acordul familiei

Citeste si: Drama Stelei, românca trimisă acasă de la spital, deși avea contracții! Bebelușul ei a murit în burtă ”L-am ținut lângă mine până dimineața”

”Unitatea de terapie intensivă neonatală  a spitalului nostru asigură servicii medicale de înaltă calitate. Suportul organizației ne ajută să oferim servicii medicale avansate, într-un mod care promovează speranța și îmbunătățește prognosticul vital al nou-născuților cu asfixie moderat-severă la naștere. Managerierea  acestor pacienți, la un nivel  care să îmbunătățească semnificativ prognosticul neuropsihic al acestui tip de pacient, implică aparatură elaborată, performantă și, în consecință, costisitoare. Folosirea

hipotermiei controlate poate schimba, în majoritatea cazurilor, evoluția clinică a pacienților, ameliorând mult prognosticul și, prin asta, schimbând calitatea vieții nou-născuților cu hipoxie perinatală”, a declarat prof. dr. Simona Vlădăreanu,  șeful Clinicii de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență Elias.

In 2019, la maternitatea Spitalului Elias, s-au nascut 1.645 de copii, dintre care  161 prematuri. Alți trei nou-născuți au venit prin transfer de la alte maternități, pentru a primi îngrijiri corespunzătoare.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția făcută în maternități, Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din România de a direcționa 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din Romania. Persoanele juridice care doresc sa sprijine acest demers pot descarca contractul precompletat cu datele de identificare ale organizatiei de la www.salvaticopiii.ro/directioneaza-20-din-impozitul-pe-profit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si