Noua şefă a CSM are o avere colosală! Judecătoarea Lia Savonea are 7 terenuri, două case, iar familia ei s-a îmbogăţit cu peste 600.000 de euro din tranzacţii imobiliare!

Documentele oficiale demonstrează că noua şefă a CSM are o avere colosală. Lia Savonea va avea un mandat de 6 ani.

Webeditor: Mihai Dragan Author: Matei Vaihan joi 13 decembrie 2018 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

E clar că noua şefă a CSM are o avere colosală. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit miercuri pentru a-şi alege noua conducere, preşedintele şi vicepreşedintele. Judecătoarea Lia Savonea a fost aleasă preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Nicolae Andrei Solomon- vicepreşedinte. Mandatul membrilor aleşi este de şase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

Până acum, Savonea a fost membru al CSM, iar ultima declaraţie de avere datează din iunie 2018.

Noua şefă a CSM are o avere colosală. Famila Savonea are aproape 180.000 de euro în conturi

Conform acesteia, Lia Savonea şi soţul ei, Mihai, au o avere uriaşă: 5 terenuri inravilane, două terenuri agricole, două case de locuit şi două maşini. În 2017 şi 2018, soţul lui Savonea a vândut numai puţin de 6 imobile, cu terenurile aferente, şi un apartament, totalul obţinut din aceste tranzacţii fiind de aproximativ 625.000 de euro. Soţii Savonea au mai multe conturi, în lei, euro şi dolari, suma fiind de aproximativ 180.000 de euro.

Citeste si: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

Noua şefă a CSM are o avere colosală. Lia Savonea a avut venituri lunare de 33.671 lei

Actele arată că noua şefă a CSM are o avere colosală. Ca membru CSM, Savonea a avut un venit anual de 383.315 lei, iar ca judecător a încasat drepturi salariale restante în valoare de 20.742 de lei. În total, Lia Savonea a câştigat 404.057 de lei într-un an, adică a încasat 33.671 de lei pe lună. În dreptul veniturilor soţului, care este avocat, Savonea a trecut suma de 12.000 de lei, încasată ca asistenţă juridică şi reprezentare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si