Nouă sfaturi pentru ca spălatul rufelor să nu îți mai mănânce mult timp
Treburile casnice sunt destul de antipatice pentru majoritatea oamenilor și, fără îndoială, spălarea hainelor este una dintre cele mai rele.
Dacă se întâmplă să fii una dintre puținele excepții cărora le place să spele și să usuce hainele, atunci ești norocos. Pentru toți ceilalți, vom încerca să minimalizăm povara acestor treburi casnice, reducând timpul necesar pentru a ne spăla rufele.
Așadar, iată 10 sfaturi pentru ca spălatul rufelor să fie mai rapid și mai ușor.
1. Sortare simplă
Coșuri pentru rufe.
2. Tratează hainele înainte de a fi prea târziu
Da, poate adăuga un minut sau două la treburile casnice, dar tratarea petelor de îndată ce au loc poate economisi timp pe termen lung și poate salva numeroase haine, economisind și bani. Tratează aceste pete înainte de a spăla hainele și vei economisi timp mai târziu.
3. Curăță mașina de spălat
Vorbind de economisirea timpului pe termen lung, te-ai gândit vreodată să îți cureți mașina de spălat haine? Nu este bine să arunci o grămadă de haine murdare într-o mașină de spălat și mai murdară! Cei mai mulți producător recomandă întreținerea mașinii de spălat și
au elaborat chiar și ghiduri care îți arată cum să îți cureți mașina de spălat, astfel încât ea să revină la potențialul complet de curățare! Unele mașini de spălat au programe speciale de autocurățarea, ceea ce înseamnă că tamburul se va curăța complet automat. Un lucru mai puțin de care să îți faci griji. Dacă mașina de spălat pe care o deții nu are un astfel de program, seteaz-o pe o spălare fără haine, cu detergent și un produs care îndepărtează calcarul.Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
4. Pungă de rufe
Nici măcar cei mai organizați dintre noi nu pot pretinde că nu și-au pierdut niciodată o șosetă în mașina de spălat. Este o problemă recurentă a vieții, prin care trecem cu toții. Cu toate acestea, încearcă să aduni șosetele într-o pungă de rufe din plasă și să le bagi astfel în mașina de spălat. Vei spune astfel „la revedere” șosetelor desperecheate.
Citeste si: Veste de ultimă oră pentru românii care își schimbă furnizorul de energie electrică. Precizări de la ANRE
5. Programare a spălării
Unele mașini de spălat oferă o funcție de programare a spălării, astfel încât să poți încărca spălarea înainte de a merge la culcare și să o setezi să se termine exact la trezire. Sau poți seta ca hainele să fie gata spălate când ajungi acasă de la muncă.
Vei avea rufe curate și nici nu vei observa când s-au spălat.6. Dimensiunea contează
Coșul acela de rufe se revarsă des? Există anumite mașini de spălat care permit să încarci o capacitate mai mare de haine, de până la 10 kg. Astfel, poți spăla tot coșul de rufe odată.
7. Funcție de spălare rapidă
Vrei să eviți acea senzație oribilă pe care o ai atunci când intenționezi să porți ținuta preferată la un eveniment, doar pentru a-ți da seama cu câteva ore înainte că este murdară? Există anumite mașini de spălat care au o funcție rapidă de spălare, pentru a curăța hainele sub 30 de minute.
Citeste si: Ce se va întâmpla cu prețul facturilor de energie electrică
8. Strânge hainele rapid
Fă-ți o favoare și nu arunca hainele proaspăt spălate și uscate într-un coș de rufe, doar pentru a-l duce în altă cameră și a lăsa hainele așa. Strânge hainele și așază-le frumos în dulap pe măsură ce le speli și usuci. Astfel vei termina cu ele extrem de rapid și cu un singur efort și vei evita ca ele să se șifoneze.
9. Atârnă hainele
În mod similar, prin agățarea hainelor direct pe umerașe pe măsură ce acestea ies din mașină de spălat/ uscător, poți ajuta la reducerea ridurilor și a cutelor. Vei spune adio orelor întregi de călcat haine și vei avea mai mult timp liber.