VIDEO - Noua tulpină COVID-19 se răspândește în România. Cât de gravă este tulpina britanică

Noua tulpină de coronavirus se răspândește în România. Varianta britanică a coronavirusului ar fi vinovată de explozia de cazuri din județul Timiș, consideră medicul Virgil Musta. Experţii semnalează că răspândirea variantei britanice ne-ar putea îndrepta către valul trei al pandemiei mai repede decât ne așteptam.

Author: Razvan Ilie vineri 05 martie 2021 , 09:50

noua tulpina romania
Noua tulpină britanică de coronavirus aduce mai multe cazuri de îmbolnăvire la copii. Este prezentă și în jumătate din județele din România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noua tulpină de coronavirus se răspândește în România. Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a transmis recent că noua tulpină britanică a SARS-CoV-2 circulă deja în jumătate din județele țării și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat. 

Noua tulpină în România. Specialiștii avertizează că această variantă, mai contagioasă şi responsabilă de cazuri mai grave de COVID-19, va continua să se extindă cu mare viteză.

Citeste si: VIDEO- Italia se închide iarăși în fața noii tulpini de coronavirus

Noua tulpină în România. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este convins că noua tulpină de coronavirus circulă în toate județele României, însă nu peste tot s-a făcut secvențiere."Sunt convins că în toate județele din România, nu numai în jumătate din ele, circulă. În jumătate au fost identificate, dar asta nu înseamnă că în celelalte nu circulă”, a spus Rafila.

Noua tulpină britanică, vinovată de explozia de cazuri din Timișoara

Noua tulpină în România. Tulpina nouă de coronavirus este principala cauză pentru care în județul Timiș se înregistrează un număr crescut de infectări, spune medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Noua tulpină în România. În ultimul timp a survenit o relaxare. Probabil primăvara, vremea frumoasă, faptul că am început să ne vaccinăm, stresul de atâta timp, avem deja un an cu restricții și măsuri relativ stricte, toate acestea cred că au contribuit la numărul mare de cazuri. Dar una dintre cauzele principale este noua tulpină britanică care probabil este deja în comunitatea noastră ”, a declarat Virgil Musta.

Noua tulpină în România. Varianta B.1.1.7 reprezintă 95% dintre noile infecţii din Marea Britanie şi s-a extins în cel puţin 80 de ţări, potrivit unui studiu publicat miercuri de revista de specialitate Science.

Citeste si: Virusul mutant se extinde în România. Câte cazuri noi au apărut din tulpina britanică de SARS-COV-2

Noua tulpină britanică de coronavirus, în România- cât de periculoasă este

Noua tulpină de coronavirus s-a remarcat prin transmisibilitatea crescută a virusului și, conform ultimelor date din Marea Britanie, prin severitatea mai mare a bolii pe care o generează la vârstnici. Noua tulpină aduce și mai multe cazuri de îmbolnăvire la copii.

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, a declarat că, până marţi, în România  s-au înregistrat 200 de cazuri de infectare cu tulpina  din Marea Britanie a virusului SARS-CoV-2.

Noua tulpină de coronavirus face ravagii în Germania

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 reprezintă deja 46% din cazurile pozitive din Germania, a informat miercuri Institutul Robert Koch (RKI) de virusologie, citat de EFE, potrivit Agerpres. În urmă cu o lună noua variantă reprezenta doar 6% din cazuri.

Au fost raportate 25.000 de cazuri recente, potrivit unui raport al Institutului Koch. În urmă cu o lună noua variantă reprezenta doar 6% din cazuri, iar acum două săptămâni 22%. 

Experţii semnalează că răspândirea variantei britanice ar putea îngreuna eforturile Germaniei de a frâna cel de-al doilea val al pandemiei, care a intrat în remisie la începutul lunii ianuarie dar care a stagnat în ultima săptămână.

Potrivit studiului, celelalte două variante mai contagioase- cele detectate în Africa de Sud şi în Brazilia- reprezintă procente mai mici în ansamblul cazurilor analizate.

RKI notează că persoanele imunizate- după ce au fost vaccinate sau au depăşit boala- nu sunt protejate în faţa acestor mutaţii precum cea britanică.

Cele 25.000 de cazuri analizate de RKI au fost depistate prin teste realizate în diferite laboratoare ale ţării care ulterior au fost analizate şi pentru mutaţia respectivă.

Germania a impus în februarie controale de frontieră controversate cu Republica Cehă şi Tirolul austriac, cu scopul de a evita răspândirea variantei britanice, o măsură care a fost prelungită până la 17 martie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si