VIDEO - Autoritățile anunță noi reguli pentru vaccinarea anti-COVID

Noi reguli pentru vaccinarea anti-Covid! De la jumătatea lunii martie, programările se fac doar în baza înscrierii pe lista de așteptare.

Iulian Ciurea, miercuri 03 martie 2021 , 14:11

valeriu gheorghiță vaccinare
Valeriu Gheorghiță a anunțat alte reguli pentru vaccinarea din etapa a treia[Sursa foto: Digi24]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nu ne alegem vaccinul, dar ne alegem centrul la care vrem sa ne vaccinam. Aceasta va fi noua regula a campaniei de imunizare care va intra din 15 martie in etapa a treia.

Cetatenii vor fi nevoiti sa se inscrie pe o lista de asteptare. Insa nu una generala, ci una aferenta fiecarui centru in parte.

„În momentul in care, in respectivul centru de vaccinare vor fi locuri disponibile. Persoana de pe list va fi notificata prin sms sau email si va avea la dispozitie acel loc liber pt 24 de ore, timp in care va confirma programarea”, spune Valeriu Gheorghiță.

In situatia in care persoana vrea sa schimbe centrul de vaccinare, trebuie sa se reinscrie pe lista aferenta centrului dorit.

Vaccinarea anti Covid are noi reguli în România

Persoanele care intra pe platforma online vor putea vizualiza centrele de vaccinare doar dupa ce se vor inscrie in lista de asteptare. Autoritatile au anuntat ca scopul acesteia este acela de a gestiona eficient raportul intre numarul de persoane si dozele disponibile, astfel incat sa nu mai existe doze pierdute.

„Proportia de 75-25 la suta va fi categoric pastrata, din lista de asteptare in ordinea cronologica a programarii, vor fi planificate 75 la suta persoanele din grupele vulnerabile si 25 la sita cele din grupele care desfasoara activitati esentiale”, Valeriu Gheorghiță.

Pana la inceputul acestei luni, Romania a primit 2,3 milioane de doze de vaccin si urmeaza sa primeasca un numar si mai mare odata cu debutul celei de-a treia etape a campaniei de vaccinare.

Peste două milioane de doze de vaccin în martie

„Pentru luna martie vorbim de un total de 2 mil 640 de mii de doze si pe toata perioada, de la primele livrari pana la sfarsitul lunii martie, vorbim de 4,351 de mii de doze pana la sfarsitul lunii martie”, spune Valeriu Gheorghiță.

Cele mai multe vaccinuri vor fi cele de la Biontech Pfizer, care are, de altfel, SI cel mai mare procent de utilizare in tara noastra: peste 75 la suta dintre dozele primite au fost deja utilizate.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a... Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a furat inima gimnastului
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si