"Noua tulpină de coronavirus, mai mortală decât cele vechi". O somitate medicală a făcut avertismentul teribil

"Noua tulpină de coronavirus este mai mortală decât cele vechi". Anthony Fauci, epidemioogul-șef din SUA a făcut acest avertisment teribil. 

Author: Razvan Ilie luni 25 ianuarie 2021 , 15:35

noua tulpina
Noua tulpină de coronavirus, de provențiență britanică, mai mortală cu 30% decât cea inițială
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Noua tulpină de coronavirus, mai mortală decât cea din China

Autorităţile americane ar trebui să se aştepte la ce este mai rău în legătură cu noua tulpină a coronavirusului, a declarat duminică expertul-şef în boli infecţioase din SUA, dr. Anthony Fauci, potrivit Agerpres.

"Trebuie se ne asumăm acum că (versiunea) care circulă în special în Marea Britanie are o creştere a virulenţei, în special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv deces", a spus directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, într-o emisiune la postul de televiziune CBS.

Citeste si: Ce prețuri au testele rapide antigen SARS CoV-2 în România

Anthony Fauci a comentat noile descoperiri conform cărora noua formă a virusului, originară din Marea Britanie, are o rată a mortalităţii cu 30% mai mare pentru persoanele de peste 60 de ani, comparativ cu tulpina iniţială. "Este o creştere semnificativă", a precizat Anthony Fauci.

"Vream să analizăm şi noi datele, dar avem toate motivele să le credem", a afirmat el în legătură cu autorităţile britanice.

Ce spune Anthony Fauci despre tulpina din Africa de Sud

În privinţa unei tulpini diferite care provine din Africa de Sud, Fauci a spus că vaccinurile par să fie mai puţin eficiente împotriva acesteia "în unele cazuri". 

Citeste si: Coronavirusul mutant din Africa de Sud îi îngrijorează pe medici. "Nu au dezvoltat anticorpii necesari"

fauci
Fauci: Autorităţile americane ar trebui să se aştepte la ce este mai rău în legătură cu noua tulpină a coronavirusului

În acelaşi timp, dr. Deborah Birx, fostă coordonatoare a campaniei împotriva coronavirusului în cadrul Casei Albe conduse de Donald Trump, a făcut dezvăluiri în legătură cu atitudinea administraţiei precedente faţă de izbucnirea epidemiei.

"Au fost oameni la Casa Albă care credeau cu certitudine că este vorba de o farsă", a declarat Deborah Birx tot la CBS. "Informaţiile erau confuze la început", a precizat ea. "Toată lumea a făcut interpretări pe baza a ce ştia", a adăugat ea.

Noile tulpini ale coronavirusului. Oficialii pun în calcul anunțarea unor măsuri mai stricte

Centrul European pentru Controlul Bolilor (CNDC) a solicitat, joi, membrilor să se pregătească să ia măsuri mai stricte în "săptămânile următoare" pentru a opri răspândirea noii tulpini a coronavirusului prin ridicarea nivelului de vigilenţă.

"Mesajul esenţial este vă vă pregătiţi pentru o escaladare rapidă de la rigoarea măsurilor (pentru a contracara virusul) în săptămânile care vin cu scopul de a menţine capacităţi de îngrijire, precum şi de a accelera campaniile de vaccinare", a scris Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC), în actualizarea evaluării riscurilor în UE.

ECDC, care cuprinde cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, precum şi Marea Britanie, Norvegia şi Islanda, a apreciat la "crescut/ foarte crescut" evaluarea privind riscurile sanitare asociate noilor variante, faţă de „crescut” în prima evaluare de la sfârşitul lui decembrie.

Citeste si: Alertă în Europa. Suedia își închide granițele cu Norvegia din cauza noii tulpini a coronavirusului

Coronavirusul mutant din Africa de Sud îi îngrijorează pe medici. "Nu au dezvoltat anticorpii necesari"

Tulpina africană de coronavirus îi îngrijorează pe oamenii de știință, care își pun tot mai mult întrebarea dacă vaccinurile dezvoltate până acum sunt eficace împotriva mutațiilor.

Un studiu realizat de oamenii de știință din Africa de Sud  asupra noii variante de coronavirus  care a determinat explozia de cazuri din țară ridică îngrijorări cu privire la eficacitatea vaccinurilor la noua tulpină.

Potrivit studiului citat de  Bloomberg, jumătate din probele de sânge prelevate de la un grup mic de persoane care s-au recuperat după Covid-19  nu au dezvoltat anticorpii necesari  pentru a se proteja împotriva tulpinii 501Y.V2 identificate luna trecută.

Citeste si:   Zi neagră în Marea Britanie. Record de decese din cauza Covid-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si