Alertă în Europa. Suedia își închide granițele cu Norvegia din cauza noii tulpini a coronavirusului

Ca urmare a depistării noii tulpini a coronaviruslui la Oslo, Suedia a anunțat închiderea temporară a graniței cu Norvegia.

Author: Catalina Popa luni 25 ianuarie 2021 , 12:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsura va fi în vigoare până pe 14 februarie. Sunt excluși de la interdicție lucrătorii transfrontalieri, transportatorii și cei care călătoresc din motive familiale.

Tot din cauza mutației britanice a coronavirusului SARS-CoV-2, Suedia a prelungit interdicţia de intrare pentru persoanele venite din Marea Britanie şi Danemarca.

Alertă la Oslo

Citeste si: Ministrul Educaţiei a vorbit despre focarul de coronavirus descoperit într-o școală din Capitală. Ce se va întâmpla de azi

Citeste si: Ministrul Educaţiei susţine schimbarea metodei de predare pentru îmbunătăţirea ratei de analfabetism din România

Guvernul norvegian a decretat sâmbătă un lockdown pentru cel puţin o săptămână în zece municipalităţi din zona capitalei Oslo, în urma detectării în două cămine de bătrâni a unor focare de COVID-19 cu tulpina britanică mai contagioasă a coronavirusului.

Autoritățile recomandă evitarea deplasărilor neesențiale, mai ales vizitele la rude și prieteni.

De asemenea, au fost închise magazinele neesențiale, școlile, restaurantele și cinematografele.

Norvegia este una dintre ţările europene cele mai puţin afectate de pandemia COVID-19, ea optând de la început pentru măsuri severe de combatere a răspândirii coronavirusului, în contrast cu abordarea mai relaxată a Suediei, astfel că în comparaţie cu aceasta din urmă a înregistrat o mortalitate de zece ori mai mică.

Suedia are o populație de aproximativ 10,3 milioane de locuitori și a înregistrat până acum 547.166 de infectări și 11.005 de decese, potrivit Digi24.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si