Acest studiu are la bază imagini satelitare de înaltă rezoluţie din parcările spitalelor din Wuhan- unde a apărut boala la sfârşitul lui 2018- şi căutări efectuate pe motoare de căutare a unor simptome ca ”tuse” şi ”diaree”.

”Creştera traficului la spital şi a căutărilor de date despre simptome la Wuhan a început înainte de presupusul început al pandemiei de SAES-Cov-2 în decembrie 2019”, se arată în studiu.

Citeste si: Grav accident în Galați. Cinci persoane, inclusiv un copil de 10 ani, rănite

”În pofida faptului că nu suntem în măsură să confirmăm dacă creşterea acestor volume are o legătură directă cu noul coronavirus, rezultatele noastre susţin alte lucrări recente care arată că el a apărut înainte de detectarea lui în piaţa de fructe de mare din Huanan”, se aratăîn studiu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citeste si: Banca Mondială: Cea mai grea criză mondială din ultimii 150 de ani. Până la 100 de milioane de oameni ar ajunge la sărăcie extremă

”Aceste rezultate coroborează de asemenea ipoteza potrivit căreia virusul a apărut în mod natural în sudul Chinei şi circula deja în momentul în care s-a declarat epidemia la Wuhan”, precizează cercetătorii.

Ei au constatat o creştere a traficului în parcarea spitalelorîn august 2019.

Citeste si: Germania- Cinci elevi români de la o şcoală din Spandau, confirmaţi cu Covid-19

”În august, am constatat o ceştere unică a căutărilor cu privire la simptome de diaree, care nu a fost observată în timpul gripelor sezoniere anterioare, sau în date de căutare cu privire

la tuse”, precizează cercetătorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si