Noul sediu al Directiei de Pasapoarte va functiona de luni in mall-ul Plaza Romania

Noul sediu al Directiei de Pasapoarte va functiona, incepand de luni, in centrul comercial Plaza Romania si va prelua activitatea a trei puncte de lucru din Bucuresti, urmand sa ramana deschise ghiseele din Pipera si din Piata Amzei, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Author: V.P. miercuri 16 august 2017 , 15:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sediile de eliberare a pasapoartelor din strada Ion tuculescu nr. 42, Sector 3, strada Straduintei nr. 1, Sector 4 si strada Virtutii nr. 1-3, Sector 6 vor mai functiona doar pana vineri, iar de luni se vor muta in mall Plaza.

"Aceste sedii (de eliberare a pasapoartelor- n.r.) functioneaza in regim normal pana vineri inclusiv. Ulterior, activitatea serviciilor va fi preluata de sediul nou, deschis intr-un complex comercial din Capitala. Data estimata pentru inaugurare este 21 august. Vor ramane deschise ghiseele din Pipera si din Piata Amzei", a afirmat Monica Dajbog, la finalul intalnirii ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu directorul Directiei Generale de Pasapoarte si cu prefectul Capitalei, pe tema analizarii cauzelor care au determinat aglomeratia din ultima perioada de la oficiile de pasapoarte, inclusiv in zilele de luni si marti, declarate libere.

Purtatorul de cuvant al MAI a precizat ca in noul centru vor functiona 20 de ghisee, cetatenii avand posibilitatea de a plati taxele la oficiile bancare si postale atat in centrul comercial, cat si in apropierea lui.

Fostul ministru de Interne, Dragos Tudorache, spunea anul trecut ca Serviciul de pasapoarte din Pipera va fi mutat in mall-ul Plaza Romania pana pe 30 ianuarie, decizie luata dupa ce pe internet circulasera poze cu sute de persoane care stateau la coada in fata cladirii in care se afla serviciile pentru pasapoarte si cel pentru inmatriculari si permise de conducere. Decizia a fost, insa, amanata.

Inca din luna iunie, la serviciile pentru eliberarea pasapoartelor din intreaga tara sunt cozi de zeci, chiar sute de persoane, multe dintre acestea reclamand organizarea defectuoasa si birocratia care ar fi principalele cauze ale acestei situatii.

Din cauza  numarului mare de programari pentru depunerea documentelor in vederea eliberarii pasapoartelor, conducerea Directiei Generale de Pasapoarte a cerut prefecturilor ca in zilele de 14 si 15 august sa deschida mai multe ghisee pentru preluarea documentelor. Astfel, in 14 august au fost deschise centre in judetele Bacau, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Galati, Iasi, Ilfov, Mures, Maramures, Satu-Mare, Teleorman, Vaslui si in municipiul Bucuresti (sediile din Pipera si Piata Amzei), iar in 15 august, au avut program cu public serviciile publice comunitare din judetele Galati, Maramures, Mures si Vaslui.

In cele doua zile, la nivel national au fost luate si prelucrate 2.478 de cereri.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si