Coronavirus a început să facă ravagii în țara noastră, din nou. Cele mai importante două spitale COVID-19 din Capitală nu mai au locuri la ATI. Medicii au declarat că au fost nevoiți să refuze mai mulți pacienți.

Citeste si: Coronavirus Romania: Ce prognoza de cazuri noi au autoritatile pentru luna septembrie 2021

Spitalele Sars-Cov-2, din București, nu mai au niciun loc liber la ATI

Delta se răspândește rapid în România. De curând, s-a atins și limita la spitalele Covid-19 din București. Situația este extrem de îngrijorătoare, iar doctorul Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă și îi sfătuiește pe români să se vaccineze. Autoritățile spun că doar în acest fel putem evita tragediile.

Citeste si: Țara care prelungește lockdown-ul din cauza valului de infectări cu tulpina Delta

Mutația Delta dă forme tot mai grave ale bolii. Începând cu luna mai și până acum s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri. În secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă Covid, spitalul Marius Nasta din Capitală a rămas fără locuri.

Institutul de boli infecţioase Matei Balş este, în prezent, în aceeași situație. Așadar, numărul persoanelor infectate cu varianta Delta a coronavirusului a crescut extrem de mult în ultima perioadă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat, avertisment sumbru despre tulpina Delta de coronavirus. "Are un impact mai mare pe tineri și pe copii"

nu mai sunt locuri libere la ATI în spitalele covid 19
Spitalele COVID-19 din România.[Sursa foto: PixaBay]

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, trage un semnal de alarmă. Ea a declarat la Antena 3 că situația este extrem de îngrijorătoare și că medicii au ajuns să fie nevoiți să refuze mai mulți pacienți pe secția ATI.

„În secția ATI COVID, din această dimineață, nu mai avem niciun loc, toate au fost ocupate. Pacienți cu fome severe, dintre care doi sunt intubati. Pacienții care ajung la spital, ajung cu forme grave. Foarte mulți ajung extrem de tardiv, după prima săptămâna de evoluție. Și marea majoritate a cazurilor care sunt acum la Terapie Intensivă, au necesitat admiterea la ATI imediat după internare”, a povestit Beatrice Mahler.

La sfârșitul lunii vitoare putem vorbi de vârful pandemic, ceea ce înseamnă aproximativ 4000 de cazuri pe zi, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost înregistrate 782 noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore în țara noastră.

Citeste si: România revine la restricții! La ce măsuri trebuie să ne așteptăm? Arafat a făcut anunțul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si