Numărul oamenilor bogați din întreaga lume a atins un nivel record. Sunt aproape la fel de mulți ca populația Marii Britanii

Numărul oamenilor bogați din întreaga lume este într-o continuă creștere, atingând astfel un nivel nemiîntâlnit până acum. Se preconizează că totalul celor bogați poate concura foarte ușor cu populația întregii Marii Britanii, potrivit thehill.com

Author: Ana-Maria Costea joi 22 septembrie 2022 , 15:47

Numărul oamenilor bogați din întreaga lume a atins un nivel record. Sunt aproape la fel de mulți ca populația Marii Britanii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tot mai multe persoane se îmbogățesc, iar acest lucru se reflectă și în statisticile realizate de experți.

Unul dintre factorii care au contribuit la creșterea numărului bogătașilor de pe planetă a fost și pandemia, în urma căreia, pentru anumiți oameni, s-a înregistrat o adevărată revenire economică. 

Citeste si: O femeie era cât pe ce să își arunce la gunoi biletul câștigător la loto în valoare de 1 milion de dolari

Care sunt rezultatele pozitive economice la nivel mondial, după pandemia de Sars-Cov 2

În urma unui raport al băncii Credit Suisse s-a constatat că persoanele cu averi în valoare de peste 50 de milioane de dolari, denumite și persoane „ultra-high-net-worth” (UHNW),  au atins un nivel record anul trecut.

În raportul Global Wealth Report al Credit Suisse, publicat marți, s-a constatat că numărul UHNW la nivel global a crescut cu 46.000 în 2021, până la un total de 218.200. Averea acestora a ajuns să fie dublată pe parcursul ultimilor 2 ani.

„Creșterea fără precedent a averilor a dus, de asemenea, la o creștere a inegalității financiare în 2021”, se arată în raport.

„(...) numărul adulților cu avere de peste 50 de milioane de dolari a crescut cu peste 50% pe o perioadă de doi ani.”, s-a mai descoperit.

Citeste si: Barbie, creată după o milionară de culoare

SUA, casa multor bogătași din lumea întreagă

În prezent, SUA găzduiește cel mai mare număr de milionari din lume: mai mult de o treime dintre milionari trăiesc în SUA, care găzduiește 24,5 milioane de milionari și 39% din totalul mondial. China, care găzduiește 10% dintre milionarii lumii, se află pe locul doi, urmată de Japonia, Regatul Unit și Franța.

Numărul de milionari în dolari americani a crescut cu 5,2 milioane în 2021, până la un total de 62,5 milioane- puțin sub populația de 67 de milioane a Regatului Unit.

Numărul milionarilor americani a crescut cu 2,5 milioane. În raport se precizează: „Aceasta este cea mai mare creștere a numărului de milionari înregistrată pentru orice țară în orice an din acest secol și consolidează creșterea rapidă a numărului de milionari observată în SUA, începând cu anul 2016”.

Citeste si: Milionarul din Brașov care și-a ucis bunica și spunea despre el că este Dumnezeu, lăsat liber după 2 ani de internare la Psihiatrie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si