1911 este numarul unic al romaniei la care orice persoana fizica, juridical sau institutie publica poate raporta un incident de Securitate cibernetica sau un dubiu pe care il are in legatura cua cest subiect.

Asa arata locul in care de acum inainte vor fi centralizate toate datele prvind incidentele de Securitate cibernetica. Noul serviciu va fi disponibil non-stop, iar informatiile primite vor fi mai apoi folosite pentru a crea strategii nationale in domeniu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Noua schemă prin care hackerii vor să vă lase fără bani! Aveţi mare grijă!

Avertisment oficial in legatura cu atacurile cibernetice

ALEXANDRU PETRESCU, ministrul Comunicatiilor: Romania, la fel ca multe alte state, este tinta atacurilor cibernetice. S-a creat o noua arma din perspectiva militara. Atacurile pot fi de amploare, care sa priveasca un stat intreg, dar si individuale. Cele mai comune atacuri sunt cele de tip spam sau celebrele concursuri cu premii, primite pe Whatsapp. Prin accesarea acelor link-uri sau deschiderea unor poze.Acest

tip de atac poate denatura in alte atacuri mult mai periculoase.

Citeste si: Doi hackeri romani s-au infiltrat in sistemele informatice ale politiei de la Washington

Companiile in schimb, vor fi obligate sa raporteze orice problema. Proiectul a costat 1 milion de euro si a fost realizat prin fonduri europene. O suma infima daca stam sa ne raportam la pagube. Anual, economia globala este prejudiciata cu peste 400 de miliarde de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si