Ce nume se sărbătoresc de Florii. Sigur nu știai cui să-i trimiți mesaj de felicitare

De Florii milioane de români își sărbătoresc ziua onomastică, însă nu toată lumea știe care sunt numele de flori pe care le poartă multe dintre cunoștințe sau prietenii noștri.

sâmbătă 24 aprilie 2021 , 16:42

mesaje florii
Iată câteva dintre numele mai puțin cunoscute ca având legătură cu Floriile: Laura, Codruța sau Codruț, Dalia sau Delia, Mălina, Mugur sau Laurențiu.[Sursa foto: National Flowers]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mesaje de Florii 2021.

Toți creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile pe data de 25 aprilie 2021. Cu o săptămână mai târziu urmează „Învierea Mântuitorului Iisus Hristos”, mai exact pe 2 mai.

Mesaje de Florii 2021. Sunt multe nume de sărbătoriți la care nu te-ai fi gândit să le transmiți mesaje de felcitare de Florii. În timp ce unele nume sunt în mod evident în legătură cu Sărbătoare de Florii- cum ar fi Florin, Florina, Floarea, Florentina, Narcisa, Margareta, Viorica, Violeta, Viorel- în cazul altora nu te-ai fi gândit să-i feliciți azi. 

Mesaje de Florii 2021. Iată câteva dintre numele mai puțin cunoscute ca având legătură cu Floriile: Laura, Codruța sau Codruț, Dalia sau Delia, Mălina, Mugur sau Laurențiu.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sâmbăta lui Lazăr. Sărbătoarea mai este numită și Sâmbăta Morților sau Moșii Floriilor

Nume de femei care se sărbătoresc de Florii

Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim- Duminica Floriilor sau Duminica Stâlpărilor, aşa cum mai este numită, are loc în duminica dinaintea Învierii Domnului (a Sfintelor Paşti), în acest an la 25 aprilie.

În duminica Floriilor vor fi aniversate şi persoane cu nume de flori mai rar întâlnite, precum Garofita – 2.872 persoane cu numele acesta în România, Iris – 2.296, Anemona – 878, Micsunica – 646, Romanita – 543, Panseluta – 444 sau Crizantema – 353. Iată lista numelor de fete sărbătorite de Florii:

Anemona
Brânduşa
Camelia
Codrina
Codruţa
Crăiţa
Crenguţa
Crina
Crinuţa
Crizantema
Dalia
Delia
Floarea
Flora
Florenţa
Florentina
Florica
Florina
Garofiţa
Gentiana
Gherghina
Iasmina
Iris
Lăcrimioara
Laura
Lauriana
Malina
Margareta
Micsunica
Narcisa
Panseluţa
Romaniţa
Roza
Rozalia
Trandafira
Violeta
Viorela
Viorica
Zambila
Zambilica

Mesaje de Florii 2021. Cele mai frumoase SMS-uri pentru toți românii cu nume de flori le poți vedea aici.

Nume de bărbați care se sărbătoresc de Florii

Sunt mulți bărbați care se așteaptă să primească mesaje de felicitare de Florii. Spre exemplu, celor mai recente statistici, 334.734 de persoane poartă numele de Florin. 147.328 poartă prenumele de Viorel și 54.759 de Florian.

Alții 2418 de bărbați poartă numele de Trandafir. 1554 se numesc Bujor, Floricel 924, Margarit 695 şi Crin 514. Iată lista completă de nume de bărbați sărbătorite în ziua de Florii: 

Laurian
Mugurel
Narcis
Viorel
Codrin
Codruţ
Crin
Florentin
Florin
Iasmin
Laur
Laurenţiu
Trandafir
Bujor,
Floricel
Margarit

Florii 2021. Tradiții pentru această zi sfântă

În tradiția creștină românească, în ziua de Florii, la biserici se împart crenguțe de salcie sfințite, acestea semnificând ramurile cu care Iisus a fost întâmpinat de către credincioși la intrarea în Ierusalim.

Conform tradiției populare românești, crenguțele de salcie cu mâțișori sunt păstrate în casă de credincioși și agățate la icoane sau geamuri și se spune că au rol de protecție.

Începând cu ziua de Florii (Duminica Intrării în Ierusalim a Domnului) se intră în ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor (Săptămâna Mare), în care creştinii se pregătesc să întâmpine marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

În această săptămână, de duminică şi până vineri, se săvârşesc slujbele Deniilor, slujbe de dimineaţă (Utrenie) făcute seara aşa cum se face în cadrul privegherilor. Deniile diferă însă şi de slujbele de priveghere şi de Utrenii, prin faptul că aceste slujbe cuprind cântări şi rugăciuni specifice doar perioadei Sfintelor Paşti.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Prognoza meteo ANM vineri, 8 iulie 2022. Averse și descărcări electrice în mai multe... Prognoza meteo ANM vineri, 8 iulie 2022. Averse și descărcări electrice în mai multe zone ale țării. Temperaturile cresc din nou în regiunile sud-estice
kfetele.ro
Este însărcinată cu gemeni! Frumoasa artistă de la noi a făcut anunțul cel mare Este însărcinată cu gemeni! Frumoasa artistă de la noi a făcut anunțul cel mare
spotmedia.ro
Cerul s-a făcut verde (Foto & Video) Cerul s-a făcut verde (Foto & Video)
spotmedia.ro
O cometă uriașă va trece foarte curând pe lângă Pământ. Cum putem să o observăm O cometă uriașă va trece foarte curând pe lângă Pământ. Cum putem să o observăm
b1.ro
Un turist a fotografiat momentul în care românca a fost atacată de rechin. Trupul... Un turist a fotografiat momentul în care românca a fost atacată de rechin. Trupul femeii urmează să fie adus înapoi în țară
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Pensii 2022. Noua adeverință care trebuie pusă la dosarul de pensionare pentru a nu fi... Pensii 2022. Noua adeverință care trebuie pusă la dosarul de pensionare pentru a nu fi respins
doctorulzilei.net
MEDIC: Ce trebuie să știm despre HELICOBACTER PYLORI MEDIC: Ce trebuie să știm despre HELICOBACTER PYLORI
romaniatv.ro
ZILE LIBERE 2022. Două zile libere pentru autorecenzare! ZILE LIBERE 2022. Două zile libere pentru autorecenzare!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si