Nunta Principelui Nicolae va avea loc la Cazinoul din Sinaia? Nepotul Regelui Mihai asa doreste, dar un inalt prelat i-a sugerat ca petrecerea sa aiba loc la Curtea de Arges, cu un bufet suedez in curtea Catedralei!

Unul din cele mai asteptate evenimente ale anului 2018, nunta Principelui Nicolae cu Alina Binder, va avea loc in toamna.

Matei Vaihan, luni 26 martie 2018 , 20:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cu siguranta, nunta Principelui Nicolae cu Alina Binder va avea loc in Romania, in toamna. In aceasta perioada, cei doi se gandesc ce locatie aleaga pentru gazduirea evenimentului. Ei au vizitat vechea, dar si noua necropola regala de la Catedrala de la Curtea de Arges si s-au sfatuit cu ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului. „Au venit cu flori şi rugăciuni la mormintele Regelui Mihai şi Reginei Ana din noua catedrală, apoi, la străbunici, în catedrala voievodală”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, ÎPS Calinic.

Nunta Principelui Nicolae. Evenimentul va avea loc in septembrie

„Am stat de vorbă şi, dintr-una într-alta, pentru că n-au abordat direct subiectul acesta, au vorbit şi despre nuntă şi cununia religioasă, pe care s-au gândit să le facă în România. Aşa au stabilit definitiv. Au spus că s-au gândit la câteva locuri mai deosebite din România:  Braşov,  Sinaia - la mănăstire, iar nunta la celebrul cazino de acolo,  mai ales că invită oaspeţi aleşi, în jur de 400, din casele regale ale Europei, cum au fost şi la înmormântarea bunicului său, şi au nevoie de un spaţiu mai mare -  dar şi Curtea de Argeş,  la mănăstire şi apoi la un local pe care au pus ei ochii, situat undeva între Curtea de Argeş şi Câmpulung - «Premier» - un local de vreo 600-700 de locuri”, a mai dezvaluit ÎPS Calinic.

Nunta Principelui Nicolae: "Ar fi potrivit sa facem cununia in catedrala"

IPS Calinic a mai spus ca ar prefera ca nunta Principelui Nicolae sa aiba loc la Curtea de Arges: „Noi am spus că e frumos acolo unde el a plâns mai mult ca rudă, ca nepot al Regelui Mihai, la Curtea de Argeş, mai ales că e foarte frumos la Argeş. Le-am spus că ar fi potrivit să facem cununia în catedrală şi să dea un bufet suedez în tot parcul mănăstirii, unde încap până la 5.000 de persoane. Nu mâncare, că oamenii mănâncă acasă. Au spus că se gândesc şi urmează să se decidă. Noi ne-am arătat disponibilitatea. Când vor veni iar să povestim, vom şti exact. Nunta va fi în septembrie. Până atunci, mai orânduiesc şi vor face cum vor de cuviinţă, să nu se supere nici Custodele Coroanei Regale. Pentru că există un cod regal: pui mâna pe lingură abia după ce a pus mâna regele, nu umbli cu lingura aşa, cum vrei tu...”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si