Restricțiile dure au revenit, din nou. În două comune din Iași, rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori. Autoritățile au luat măsuri, din nou, chiar dacă localnicilor nu le convine.

Citeste si: VIDEO| Dezastru la Brașov, acolo unde a plouat într-o zi cât pentru două luni. Sute de case au fost inundate

Toate restaurantele au fost închise, iar nunțile sunt strict interzise în două comune din Iași.

Acolo, rata de infectare a depășit deja 3 la mia de locuitori, iar oamenii legii au impus măsurile restrictive.

Restaurante, închise din nou

Ieșenii au revenit la vechile restricții. De astăzi, 30 august 2021, oamenii și-au luat adio de la restaurante, baruri și cafenele. De asemenea, nu mai pot organiza evenimente mari, precum botezuri sau nunți. Al patrulea val al pandemiei COVID a făcut deja ravagii în România.

Citeste si: Executivul a adoptat un proiect de lege pentru finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi în valoare de 250 milioane de euro

În două comune din Iași situația este una critică. Rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori în două localități, mai exact în comunele Cepleniţa şi Răchiteni.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

nunti și restaurante inchise în iași
Restaurante închise la Iași.[Sursa foto: PixaBay]

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a luat deja decizia ca, în aceste comune să se împună măsurile restrictive împotriva coronavirusului.

Citeste si: Iaşi: Fetiţă de doi ani, dusă la spital, după ce s-a sprijinit de plasa de ţânţari şi a căzut de la etajul al doilea

Activitatea din baruri, restaurante şi terase, la interior şi exterior, va fi complet restricționată.

Pe lângă baruri și restaurante, sălile de joc vor fi închise pentru următoarele 14 zile.

Restricțiile vor înceta pe 10 septembrie. De azi, activitatea în centrele culturale, spectacole publice sau private va fi restricționată.

În comuna Cepleniţa din Iaşi, rata de infectare a ajuns la 3,09, iar în Răchiteni, rata de infectare a ajuns la 3,04 la mia de locuitori. Cu toate acestea, toate măsurile restrictive impuse la Iași vor expira în data de 10 septembrie.

Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă. El îndeamnă populația la vaccinare, deoarece numărul infectărilor Sars-Cov-2 crește de la o oră la alta.

Citeste si: Nuntă mare în familia Exatlon! Unul dintre cei mai râvniți burlaci din competiție s-a căsătorit


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si