O altă regiune a identificat primul caz cu noua tulpină de COVID

Statele Unite au raportat marţi primul caz de COVID-19 confirmat a fi cauzat de noua variantă de coronavirus despre care e crezut că a apărut în Marea Britanie şi despre care cercetătorii spun că este mult mai contagioasă, relatează NBC.

Author: Andreea Bolocan miercuri 30 decembrie 2020 , 08:28

nou caz de contaminare cu noua varianta a virusului noua tulpina de corona virus
O altă regiune a identificat primul caz cu noua tulpină de COVID[Sursa foto: digi24.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Guvernatorul statului Colorado, Jared Polis, a anunţat că un bărbat în vârstă de 20 de ani, care nu a călătorit recent, este contaminat.

„Sunt multe lucruri pe care nu le ştim despre această nouă variantă, dar cercetătorii din Marea Britanie avertizează lumea că este cu mult mai contagioasă”, a spus Polis.

Virusurile suferă deseori mutaţii şi mai multe alte variante ale noului coronavirus care au fost raportate în ultimele luni, însă până acum cele mai multe dintre mutaţii nu au avut impact semnificativ legat de răspândirea coronavirusului sau de modul în care afectează oamenii.

Potrivit CDC, noua variantă de coronavirus se poate transmite mai rapid

A fost descoperit că noua variantă, numită VUI-202012/01 („Variant Under Investigation” în decembrie 2020), a suferit mutaţii la nivelul codului genetic. Remarcabil este că „ aceste modificări pot face virusul să fie transmis mult mai rapid”, potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC).

Această nouă variantă a fost identificată în peste 20 de ţări, inclusiv Franţa, Danemarca, Japonia, Coreea de Sud şi Canada. Oamenii de ştiinţă britanici, unde au fost descoperite mai multe cazuri, o studiază îndeaproape.

Citeste si: Şase contaminări cu varianta britanică a noului coronavirus în India

Un raport al Departamentului de Sănătate arată că noua variantă identificată nu pare să fie mai periculoasă şi nu cauzează forme mai severe ale bolii. Dar, pentru că este mult mai contagioasă, există riscul ca sistemele sanitare să fie copleşite în următoarele săptămâni şi luni.

Noul studiu publicat de Public Health England arată că cei care au fost infectaţi cu noua variantă nu prezintă un risc crescut de reinfectare şi că rata de mortalitate nu a fost mai mare.

Citeste si: Dezvăluire incredibilă despre noua tulpină de coronavirus

Totodată, două vaccinuri anti-Covid- unul dezvoltat de Moderna şi unul dezvoltat de Pfizer- sunt în prezent distribuite şi administrate pe teritoriul SUA. Guvernul are ca obiectiv vaccinarea a 20 de milioane de americani până la finalul acestei luni, însă deocamdată 2,1 milioane de oameni au primit vaccinuri, potrivit CDC.

SUA a avut peste 338.000 de decese din cauza COVID-19

Statele Unite au înregistrat, de la descoperirea primului caz de Covid-19, peste 19,5 milioane de contaminări şi mai mult de 338.000 de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si