Tragedie. Medic ATI de 46 de ani, răpus de coronavirus

Un medic ATI de la Spitalul Judeţean Suceava a murit în urma unor complicaţii generate de infectarea cu noul coronavirus. Bărbatul avea 46 de ani şi urma să fie în prima linie de vaccinare anti-coronavirus, împreună cu tot persoanlul medical care se confruntă cu SARS-COV-2.

Author: Razvan Ilie marți 29 decembrie 2020 , 14:37

Un cunoscut medic anestezist ATI a decedat marți, 28 decembrie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul anestezist Ovidiu Irimescu, de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a fost răpus de Covid-19, la doar 46 de ani, transmite Monitorul de Suceava. Medicul s-a îmbolnăvit de Covid luna trecută, a urmat tratament în spital și s-a vindecat, după care în decembrie a revenit la spital, pentru o dispnee apărută după 12 zile de la externare.

Conform sursei citate, a fost vorba despre complicații tardive, posibil microembolii. În data de 19 decembrie a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș" din București, unde a murit, în data de 28 decembrie

Citeste si: Bilanț coronavirus 29 decembrie 2020. Număr mare de decese, situație-limită la ATI

Medic ATI, răpus de complicațiile noului coronavirus

În vară, medicul Ovidiu Irimescu avusese hepatită, astfel încât infecția cu coronavirus a venit peste un organism probabil nerecuperat complet și extenuat de activitatea susținută din secția de Terapie Intensivă.

Medicul anestezist Ovidiu Irimescu, de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a fost răpus de Covid-19[Sursa foto: Monitorul de Suceava]

”Conducerea Spitalului Judeţean Suceava exprimă profunda durere la pierderea colegului dr Irimescu Ovidiu, medic specialist în anestezie şi terapie intensivă, răpus de acelaşi virus cu care ne confruntăm de aproape 10 luni. Disparitia lui ne arată cât de fragili suntem în faţa sorţii şi că eforturile noastre de a lupta cu boala nu trebuie să înceteze vreodată. Ne va lipsi ca medic şi prieten”, a transmis, marţi, conducerea Spitalului Judeţean Suceava, conform News.ro.

Citeste si: Dezvăluire incredibilă despre noua tulpină de coronavirus

Noi doze de vaccin pentru medicii din toată țara

Noi tranşe de vaccin împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 sosesc în România, marţi şi miercuri, și vor fi distribuite în 7 orașe din țară, după cum a anunţat Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Primii beneficiari ai imunizării sunt cadrele medicale de la:

Braşov  - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase;
Bucureşti  - Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş";
Bucureşti  - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Dr. Victor Babeş" (inclusiv secţia externă modulară Pipera);
Cluj  - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca;
Constanţa  - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa;
Dolj - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Craiova;
Iaşi  - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase;
Maramureş  - Spitalul de Pneumoftiziologie "Dr. Nicolae Rustea" Baia Mare;
Suceava  - Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava;
Timiş  - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara (inclusiv secţia exterioară a acestui spital- secţia clinică de recuperare cardiovasculară- din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara).

Bilanț coronavirus 29 decembrie 2020. Număr mare de decese, situație-limită la ATI

Bilanț coronavirus 29 decembrie 2020. Un număr de 4.637 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore, urmare a procesării unui număr de 24.242 de teste. Au pierdut lupta cu noul coronavirus alți 135 de români, dintre care 6 nu prezentau niciun fel de comorbidități.

În intervalul 28.12.2020 (10:00) – 29.12.2020 (10:00) au fost raportate 135 de decese (89 bărbați și 46 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 36 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 48 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 32 decese la categoria de peste 80 de ani.

129 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități,  pentru 4 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si