O altă tranşă de vaccin AstraZeneca va ajunge în România

O nouă tranşă de peste 160.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca va ajunge, joi, la Institutul Cantacuzino, de unde dozele cu serul anti-COVID-19 vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Author: Alina Raducu miercuri 17 februarie 2021 , 14:35

O altă tranşă de vaccin AstraZeneca va ajunge în România
O altă tranşă de vaccin AstraZeneca va ajunge în România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

163.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge mâine, 18 februarie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Vaccinarea cu serul anti-COVID, AstraZeneca, a început de luni în România

Urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art.

806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

O altă tranşă de vaccin AstraZeneca va ajunge în România
O altă tranşă de vaccin AstraZeneca va ajunge în România

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață.
Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

Citeste si: Cât de eficient este vaccinul împotriva COVID-19 Johnson&Johnson?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si