VIDEO-Vacanță la Mediterană fără test și carantină, dacă te-ai vaccinat

Ne vom putea petrece vacanţa la Marea Mediterană, fără test, şi fără carantină, doar cu ajutorul adeverinței care dovedește că ne-am vaccinat.

Author: Iulian Ciurea marți 16 februarie 2021 , 19:31

vacanta fara test covid mediterana
Marea meditereana vacanta fara test covid
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Plajele din Grecia și destinațiile turistice din Israel vor fi la distanță de două înțepături.

Cel puțin asta vor să obțină autoritățile de la noi în urma unui acord internațional.
Discuţiile privind libera circulaţie- doar pe baza adeverinţei de vaccinare, vor începe săptămâna viitoare între guvernul român şi părţile desemnate de la Atena şi Tel Aviv.

În prezent, românii care merg în Grecia trebuie să stea în izolare timp de șapte zile, iar cei care călătoresc în Israel, trebuie să prezinte un rezultat negati v al testului PCR făcut cu 72 de ore înainte și să stea în izolare două săptămâni. Odată cu semnarea acestui acord, astfel de restricţii vor dispărea.
Iar ecoul unor călătorii libere se simte deja şi la centrele de vaccinare.

Vacanță fără carantină pentru cei care s-au vaccinat anti-COVID

Ne oprim la cel mai mare astfel de centru din România, de unde nu lipsesc cei care așteaptă prima doză sau rapelul din vaccinul anticovid. Iar.. pentru foarte multi dintre ei, vacanta petrecută în afara ţării reprezintă o motivaţie în sine.

„Îmi doresc să fiu protejată, să fie familia protejată.
Și pentru călătorii, dar mai mult pentru sănătate.
Eu sunt mai panicoasă de felul meu, de când a început pandemia m-am tot protejat”, spun oamenii.

Facem o oprire și în aeroportul din Otopeni. Terminalul a aproape pustiu. Cei care se mai încumetă să călătorească au parte de restricții acum: test covid negativ sau carantină.

- Ai accepta să te vaccinezi pentru a scăpa de eventualele restricții?

- Chiar sper să mă vaccinez, eu sunt studentă la medicină și sper să fie în curând și pentru noi posibilitatea asta, și va fi, spune o turistă.

Turiștii străini, restricții la intrarea în România

Românii care și-au petrecut vacanța în străinătate în 2020 au cheltuit 2,6 miliarde de euro, jumătate față de suma totală înregistrată acum 2 ani.
Situația este și mai gravă în ce-i priveşte pe turiştii străini care veneau la noi în ţară şi aveau o contributie importanta la economie.

„6,3 milioane de turiști s-au cazat anul trecut în hotelurile și pensiunile din România. Peste 90 la sută dintre aceștia au fost români care și-au petrecut vacanța în țară. Numărul total s-a prăbușit pur și simplu: am ajuns la nivelul înregistrat în urmă cu un deceniu”, relatează corespondentul Kanal D.

Turiștii care au călătorit anul trecut în România au cheltuit 1,2 miliarde de euro.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si