O angajată de la evidența populației a recunoscut tot: l-a însoțit pe bărbatul de 60 de ani infectat cu coronavirus în Israel

Miercuri dimineață, o angajată de la evidența populației a recunoscut că a fost în Israel cu bărbatul de 60 de ani infectat cu coronavirus în Israel.

K.B., miercuri 11 martie 2020 , 13:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Vă informez că am închis biroul de evidență a populației, pentru că o colegă de la acest birou a anunțat abia azi dimineață faptul că a fost în Israel, în excursie, cu pacientul de 60 de ani, fost ofițer, angajat la DSP sector 4. Toate cele 70 de persoane de la biroul de evidență a populației au intrat în izolare la domiciliu, li se vor face testele necesare și dezinfectăm deja toate birourile, toaletele, holurile de acolo”, a anunțat Gabriela Firea, miercuri, într-o conferință de presă.

Citeste si: Noi restricții în România. Activitățile culturale, religioase și de divertisment cu peste 100 de persoane, interzise

„Pentru urgențele cetățenilor, am luat legătura cu directorul de la evidența populației, va lucra de acasă, va avea computer, aparat foto, ștampilă, documente, ce e necesar pentru a elibera documentele urgente. Deci nu se închide activitatea, ci se lucrează de la domiciliu”, a mai spus Gabriela Firea.

Citeste si: Arafat anunţă suspendarea temporară a distribuţiei medicamentelor esenţiale tratării coronavirusului, în afara României

Secretarul de stat Nelu Tătaru a declarat ulterior într-o conferință de presă la Ministerul Afacerilor Interne că până la această oră nu există un rezultat al testului în cazul acestei femei.

Bărbatul de 60 de ani, ofițer în rezervă al MAI a călătorit în Israel la finalul lunii februarie. El s-a prezentat la spital însă a spus că nu a părăsit țara în ultimele două luni.

Citeste si: Încă un caz de coronavirus în Capitală și altul la Iași. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 31

Ulterior, s-a stabilit că el are coronavirus și a răspândit virusul altor persoane din jurul său, între care nurorii lui, care este gravidă și nepotului, potrivit Digi 24.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si